Skip to main content

Σέρβικη μαφία: Στη φυλακή για συμμετοχή στο κύκλωμα ο 44χρονος Αλβανός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε υποστηρικτικό ρόλο στη συμμορία με μαφιόζικες εκτελέσεις τεσσάρων αλλοδαπών στη χώρα μας το 2020 στη Βάρη και την Κέρκυρα.

Σέρβικη μαφία πίσω από 4 δολοφονίες σε Βάρη και Κέρκυρα – Πώς δρούσε

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις δολοφονίες, καθώς και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας στη Χαλκιδική, όπου διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετέφερε ένα αμάξι από την Αθήνα στην Κέρκυρα, χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε, ούτε και τον λόγο της μεταφοράς του.

Αναφορικά με το κινητό που φέρεται να είχε, υποστήριξε ότι δεν ήταν δικό του, αλλά του το έδωσε ένας συγκατηγορούμενός του, έγκλειστος σε φυλακές στο εξωτερικό, και το παρέδωσε σε κάποιον άλλον στην Κέρκυρα.

Τα μέλη της σπείρας είχαν καταγωγή από το Μαυροβούνιο και είχαν απλώσει τα «πλοκάμια» τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου υπολογίζεται ότι έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον 60 ανθρωποκτονίες.

Οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί από την εισαγγελία αφορούν, μεταξύ άλλων, τα κακουργήματα της ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.