Skip to main content

Πάτρα: Επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς

Τις μέρες που η Πάτρα δέχεται το μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια έχει δημιουργήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, σημείωσε: «Κύριος στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα «δίχτυ» ασφαλείας το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, όπου η Πάτρα δέχεται το μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών».

Σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης, δηλαδή του Πανεπιστημιακού και του «Αγίου Ανδρέα» θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το «Καραμανδάνειο» παιδιατρικό νοσοκομείο.

Επίσης, το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της 6ης Υ.ΠΕ. με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα αναπτυχθούν ιατρεία επειγόντων περιστατικών στην «καρδιά» της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου, ενώ θα υπάρχει συνδρομή του ΕΕΣ με εθελοντές διασώστες και ιατρούς.

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πηγή: ΑΜΠΕ