Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένα επεισόδια τη νύχτα έξω από το ΑΠΘ

Φωτ. Αρχείου (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν μηχάνημα έργου, οχήματα και κάδους απορριμμάτων

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα αγνώστων εκτόξευσαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς και πυρπόλησαν μηχάνημα έργου, οχήματα και κάδους απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα στη 1:30 τα ξημερώματα μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τους χώρους του Πανεπιστημίου στην οδό Εθνικής Αμύνης και άρχισε να ρίχνει βόμβες μολότοφ. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο επιχείρησαν να τους σταματήσουν.

Από τη ρίψη των μολότοφ, σημειώθηκαν φθορές σε μηχάνημα έργου, σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και σε κάδους απορριμμάτων. Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν οκτώ προσαγωγές, δεν προέκυψε ώστόσο κάτι σε βάρος των ατόμων που προσήχθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για να σβήσει φωτιές που έβαλαν οι άγνωστοι σε κάδους απορριμμάτων, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑβ παρέλαβε άτομο με αναπνευστικά προβλήματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ