Skip to main content

Κόρινθος: «Οι Άμις της Ελλάδας» – Μια επιχείρηση της αστυνομίας τους έβγαλε στο «φως»

Πηγή: ΕΡΤ

Ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες, σε αυτοσχέδιες κατοικίες -Δηλώνουν «παλαιοχριστιανοί της Ρωμανίας»

Αυτοχαρακτηρίζονται παλαιοημερολογίτες-παλαιοχριστιανοί της Ρωμανίας, και «αδέλφια». «Είμαστε σαν τους  Άμις», όπως δηλώνουν. Οι Άμις είναι χριστιανική αδελφότητα  στην Αμερική, που αποστρέφονται την τεχνολογία και την επιστημονική πρόοδο.

Μια μικρή κοινότητα στην Κορινθία, ανάμεσά τους μια εξαμελής οικογένεια, εκ των οποίων ένα μωρό, ζει σε πρωτόγονες συνθήκες σε αυτοσχέδιες κατοικίες.

Φροντίζουν μόνοι για το νερό και για το ψωμί τους, καλλιεργώντας σιτάρι. Τα παιδιά της κοινότητας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πάνε σχολείο καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους.

Μέσα στο σπίτι που διαμένουν υπάρχει ένα τεράστιο λαγούμι το οποίο οδηγεί σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία.

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις. Αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί», δήλωσε ο πατέρας της οικογένεια.

«Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» πρόσθεσε ο 45χρονος.

Όπως είπε, στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες.

Η σύζυγός του, έδειξε ένα λαγούμι  με μήκος 30 μέτρων που οδηγεί σε έναν χώρο σαν εκκλησάκι. «Είναι χώρος λατρείας. Καταλήγει σε έναν μεγαλύτερο χώρο που έχει το ιερό.» είπε.

«Πώς θα θρησκευόμαστε, θα κοινωνάμε, θα βαφτιζόμαστε, θα παντρευόμαστε;» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ζωή μας. Είμαστε γύρω στα 4 χρόνια εδώ»

Η ύπαρξη της κοινότητας ήρθε στο φως, όταν οι αστυνομικοί κληθηκαν να ελέγξουν καταγγελία εις βάρος του πατέρα της πολύτεκνης οικογένειας ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο. Στην θέα των αστυνομικών, τα μέλη της οικογένειας τους επιτέθηκαν. Παίρνοντας μαζί τα ανήλικα παιδιά τους προσπάθησαν να διαφύγουν από τάφρο που είχαν σκάψει και η οποία οδηγούσε σε γειτονική ρεματιά.

Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας, όπου εντοπίστηκε ποσότητα από όπλα και σφαίρες, καθώς και αυτοσχέδια τόξα και βέλη.