Skip to main content

Μάτι: Η ώρα του εισαγγελέα για τη φονική πυρκαγιά

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πεντέμισι χρόνια μετά την τραγωδία, οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν δικαίωση - Οι 21 κατηγορούμενοι δικάζονται για  ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

Η ώρα του εισαγγελέα για την πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 που άφησε πίσω της 104 νεκρούς, δεκάδες εγκαυματίες και εκατοντάδες καμένες περιουσίες, έφτασε.

Μετά από 15 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελικός λειτουργός,  λαμβάνοντας υπόψιν τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των διασωθέντων που περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό τη φρίκη που έζησαν, αλλά και τις απολογίες των συνολικά 21 κατηγορουμένων, οι οποίοι αποποιήθηκαν τις ευθύνες που τους αποδιδονται, θα κάνει τη δική του αποτίμηση για το εάν οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι.

Πεντέμισι χρόνια μετά την τραγωδία, οι συγγενείς των θυμάτων που κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις πύρινες γλώσσες , αλλά και οι εγκαυματίες, θα είναι παρόντες στη μεγάλη δικαστική αίθουσα  ελπίζοντας ότι θα δικαιωθούν οι ψυχές που χάθηκαν.

Οι 21 κατηγορούμενοι δικάζονται για  ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή. Για εμπρησμό από αμέλεια θα δικαστεί επιπλέον ο άνδρας που κατηγορείται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά.