Skip to main content

Αγλαΐα Κυριακού: Κανονικά τα χειρουργεία, μετά από προσωρινή λύση για τους αναισθησιολόγους

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ//EUROKINISSI)

Άδ. Γεωργιάδης: Προκήρυξη για τρεις μόνιμους αναισθησιολόγους

Αναστέλλεται το «λουκέτο» στα χειρουργεία του Αγλαΐα Κυριακού, που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από Δευτέρα, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του χειρουργικού τομέα, αλλά υπό  την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

«Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1ης Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:

Να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.

Δηλώσεις για το θέμα έχει κάνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης:

«Σήμερα ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου κατόπιν εντολών μου προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες μετακινήσεις γιατρών και δεσμεύομαι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει και η προκήρυξη των θέσεων των 3 αναισθησιολόγων μονίμων γιατρών στο νοσοκομείο αυτό», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης . «Όπως ανακοίνωσα από χθες το βράδυ όταν και προέκυψε το πρόβλημα στο νοσοκομείο Παίδων με τις κινητοποιήσεις των γιατρών, αποκλείεται να μην κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο αυτό», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

« Έχουν δίκιο οι γιατροί να διαμαρτύρονται γιατί υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ αλλά η ευθύνη όλων μας και εμού ως υπουργός και όλης της πολιτικής ηγεσίας αλλά και όλων των γιατρών του νοσηλευτικού προσωπικού, των διοικήσεων και των διοικητών είναι ποτέ να μην διακινδυνεύσουμε τη λειτουργία του ΕΣΥ. Δεσμεύομαι ότι όσο είμαι υπουργός τα προβλήματα θα λύνονται αμέσως για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν», επισημαίνει παράλληλα ο υπουργός Υγείας.