Skip to main content

Hayate: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 35χρονος youtuber που κακοποίησε ΑμεΑ σε live μετάδοση

Φωτογραφία αρχείου/ INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Συμφώνησαμε με την ανακρίτρια ότι είναι καλύτερα να υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας και να απομακρυνθεί από τον κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κοινή γνώμη»

Την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθεί στην ανακριτρια ο 35χρονος YouTuber σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

«Δεν απολογήθηκε σήμερα, θα απολογηθεί τη Δευτέρα γιατί συμφώνησαμε με την ανακρίτρια ότι είναι καλύτερα να υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας και να απομακρυνθεί από τον κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κοινή γνώμη» δήλωσε η συνήγορος του Αννα Μαρία Φίλιππα.

Ενώπιον ανακριτή ο youtuber Hayate που κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και να ισχυρίζεται ότι τα άτομα αυτά δεν είχαν νοητική υστέρηση και υπήρχε συναίνεση  για τη συμμετοχή τους στα βίντεο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 35χρονος τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.