Skip to main content

Κομοτηνή: 18 προσαγωγές σε εκκένωση κατάληψης της Νομικής ΔΠΘ

Ο ΧΡΟΝΟΣ

Ο χώρος αποδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές

Αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), στην Κομοτηνή, οργανώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε στη Νομική Σχολή πρωινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα νεαρών επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο, παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας.

Με ενέργειες αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των ατόμων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

Η ΚΝΕ

Με ανακοίνωσή της, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταγγέλλει την «πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τη βίαιη προσαγωγή δεκάδων φοιτητών, μεταξύ των οποίων αρκετά μέλη της ΚΝΕ».

Όπως σημειώνει, «το “έγκλημα” των φοιτητών ήταν ότι υλοποιούσαν τη συλλογική απόφαση του φοιτητικού τους συλλόγου για συμμετοχή στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, με κλειστή σχολή, ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που κάνει την αδικία νόμο και διαλύει τα πτυχία και το μέλλον τους.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η καταστολή της κυβέρνησης, με στόχο να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τη νέα γενιά, θα πέσει στο κενό. Αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και να αποσύρει το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο, απαντά με ΜΑΤ, καταστολή και βία.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού μπορούν να φοβίσουν τους φοιτητές, να τους αποτρέψουν από τη συλλογική διεκδίκηση και δράση», αναφέρει η ΚΝΕ, που ζητεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι φοιτητές χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.