Skip to main content

Κώστας Καραπαναγιωτίδης: Η καλλιτεχνική και πολιτική του διαδρομή

Τραγουδιστής, ηθοποιος, χοροδιδάσκαλος, πολιτικός, επιχειρηματίας αλλά πάνω απ’ όλα πατέρας του Θόδωρου και παππούς του Κωνσταντίνου, ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης (συνθ. εικ.: ΧΚ – Πηγή pontosnews.gr)

Την πορεία του «σφράγισαν» Ευσταθιάδης, Κουγιουμτζίδης και Πετρίδης - Έχει εκδώσει τους περισσότερους δίσκους από κάθε Πόντιο τραγουδιστή

Συνεργάστηκε ως τραγουδιστής σχεδόν με όλους τους παλαιότερους και σύγχρονους λυράρηδες, ωστόσο, τα περισσότερα χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας στιγμάτισαν οι «μυθικοί» Γώγος Πετρίδης και Γεωργούλης Κουγιουμτζίδης και μάλιστα με τον δεύτερο απέκτησε και κουμπαριά. Θεωρεί τον εαυτό του «παιδί» της «σχολής Στάθη Ευσταθιάδη», αφού αυτή η τεράστια και πολυσχιδής προσωπικότητα –με τον οποίο αργότερα έγιναν επίσης κουμπάροι– τον συντροφεύει και τον οδηγεί σε όλη του τη ζωή.

Ως ηθοποιός του ποντιακού θεάτρου αναλάμβανε σχεδόν πάντοτε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ για σχεδόν 13 χρόνια ήταν παρουσιαστής ποντιακής εκπομπής στο ραδιόφωνο της ΥΕΝΕΔ. Ως νομάρχης Ημαθίας για δύο τετραετίες έβαλε ως πρωταρχικό του στόχο να οδηγήσει τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης.

Γεμάτη και πλούσια σε εμπειρίες η ζωή του Κώστα Καραπαναγιωτίδη «στεφανώθηκε» τα τελευταία δέκα χρόνια από τη μεγαλύτερη του αγάπη, το συνονόματο εγγονό του, ο οποίος, αν και ζει με τους γονείς του στο Μπράιτον της Αγγλίας, τραγουδάει τέλεια το «Σεράντα μήλα κόκκινα».

Διαβάστε περισσότερα…