Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης: Θεμέλιο της οικονομικής μας πολιτικής η μείωση των φόρων

Η μείωση των φόρων θα είναι το θεμέλιο της οικονομικής μας πολιτικής, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας μέσω Facebook σε ερωτήσεις πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος επιχειρήσεων και ο φόρος μερισμάτων.

Πρόσθεσε πως «μόλις έχουμε απολύτως εικόνα για το πώς παει το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας στην κατεύθυνση της μείωσης των εισφορών».

Σε άλλη ερώτηση για δημοσίους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί παράνομα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «είναι αυτονόητη απαίτηση των πολιτών και δική μας ηθική υποχρέωση απέναντι στις νεώτερες γενιές, όποιος δημόσιος υπάλληλος έχει διοριστεί παράνομα, να απολυθεί».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική κυρίως για τους πιο αδύναμους Έλληνες. Θα είχαμε βγει από τα μνημόνια αν το 2014 δεν ανατρέπονταν η πορεία της τότε Κυβέρνησης. Τα μέτρα που σήμερα ζητούνται – πολλά εκ των οποίων είναι ακραία – είναι το αποτέλεσμα της αποτυχίας και της καθυστέρησης της σημερινής κυβέρνησης».

«Θέλουμε την Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης»

Σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση του μετά από τη συνάντηση των ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων», απάντησε ότι «θέλουμε την Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή της χώρας».

Ερωτηθείς πώς θα αντιμετωπίσει το «άβατο των Εξαρχείων» απάντησε ότι «ενισχύουμε την ομάδα ΔΙΑΣ και επαναφέρουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Με κυβέρνηση της Ν.Δ. ο νόμος και η τάξη θα επανέλθουν στην χώρα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Αστυνομία με πολιτική κάλυψη έχει την υπηρεσιακή ικανότητα να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας».

Σε ερώτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τόνισε: «Έχω δεσμευθεί επανειλημμένως για την αλλαγή του άρθρου 16. Αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα δεν πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου το οποίο θα συνεχίζει να επιλέγει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων νέων.