Skip to main content

Αράχωβα: Τι αναφέρει το πόρισμα του πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του σκύλου

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το πόρισμα κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Διστόμου που έχει αναλάβει την προανάκριση και θα διαβιβαστεί μαζί με όλη την δικογραφία στην εισαγγελία

Την εκτίμηση ότι δεν προκύπτει πως ο θάνατος του σκύλου στην Αράχωβα προήλθε από ανθρώπινη κακοποίηση, εκφράζει στο πόρισμά του ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πόρισμα αναφέρει ότι η φύση των τραυμάτων που έφερε ο Όλιβερ, σκύλος ράτσας χάσκι, παραπέμπουν σε επίθεση που δέχθηκε από άλλο ζώο ή ζώα.

Κατά τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και από την έρευνα που πραγματοποίησαν στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, τα οποία μετέβησαν στην περιοχή για να συνδράμουν στις έρευνες, δεν προέκυψε η εμπλοκή κάποιου ατόμου.

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ. κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Διστόμου, το οποίο έχει αναλάβει την προανάκριση, και θα διαβιβαστεί μαζί με όλη την δικογραφία στην εισαγγελία.

Σημειώνεται ότι φιλοζωικές οργανώσεις αμφισβητούν το πόρισμα, ενώ η κτηνίατρος που είχε εξετάσει τον σκύλο, είχε δηλώσει ότι εντόπισε κακοποίηση με αιχμηρό αντικείμενο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ