Skip to main content

Επεισόδια Ρέντη: Χτυπήθηκε κι από μολότοφ ο 31χρονος, λέει συνάδελφός του

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Για δύο εγκληματικές ενέργειες κάνει λόγο ένας συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η πρώτη ήταν με την φωτοβολίδα και η δεύτερη με μολότοφ. Ο εν λόγω αστυνομικός που μίλησε στην ΕΡΤ ανέφερε ότι προσπάθησε να τραβήξει την σφηνωμένη φωτοβολίδα από τον 31χρονο.

«Αμέσως προσπαθήσαμε να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες στον συνάδελφο, τον βάζαμε κάτω για να κάνουν τουρνικέ τα παιδιά της διμοιρίας μου. Η δεύτερη ομάδα πηγαίνει πιο μπροστά για να κρατήσει άμυνα, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όλα αυτά που σας λέω μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μας πετάνε μια εκρηκτική μολότοφ, η οποία μας έλουσε όλους. Αυτή έσκασε δίπλα στο δεξί πόδι του Γιώργου. Η εκρηκτική μολότοφ τού προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη ο 18χρονος δράστης της επίθεσης, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στοιχεία για τους συνεργούς του, δηλώνοντας πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά της επίθεσης.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Παράλληλα, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.