Skip to main content

Σύγκρουση λεωφορείου με δύο Ι.Χ. στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων – 3 νεκροί, στο νοσοκομείο 24 άτομα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Πώς συνέβη το τροχαίο

Σφοδρή σύγκρουση διώροφου λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν Σέρβοι τουρίστες, με δύο Ι.Χ. σημειώθηκε στο 522ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών-Ευζώνων, στον δήμο Παιονίας Κιλκίς νωρίτερα το πρωί, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και δεκάδες άλλα να τραυματιστούν. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε πως συνολικά τρία άτομα από το ένα Ι.Χ. ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μετά το σοβαρό τροχαίο. Από το ίδιο όχημα απεγκλωβίστηκε ένα ακόμη άτομο σοβαρά τραυματισμένο.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 81 άτομα, εκ των οποίων τα 23 μεταφέρθηκαν προληπτικά με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία -τα 18 Κιλκίς και πέντε στο Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη.

Πώς συνέβη το τροχαίο

Στο λεωφορείο επέβαιναν Σέρβοι που κατευθύνονταν για διακοπές στην Ασπροβάλτα. Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 6.30 το πρωί, στο ύψος του χωριού Άσπρος. Στην αντίθετη κατεύθυνση κινείτο το ένα Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με τον οδηγό του λεωφορείου, το Ι.Χ. έπεσε πάνω στο τουριστικό όχημα και συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα το λεωφορείο να ανατραπεί και να πέσει σε κανάλι, βάθους 2,5 μέτρων, χωρίς νερό. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το Ι.Χ. μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα σιδερικών. Ένα άλλο Ι.Χ. που ακολουθούσε στην κατεύθυνση προς Ευζώνους ενεπλάκη στο τροχαίο. Στο δεύτερο όχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν μία γυναίκα από τη Σερβία και το παιδί της.

naftemporiki.gr