Skip to main content

Πολύνεκρο δυστύχημα με μετανάστες σε μετωπική στην Εγνατία

Αυτοκίνητο που οδηγούσε διακινητής με δέκα επιβάτες μετανάστες μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Φονική μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη.

Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός είναι έξι νεκροί και έξι βαριά τραυματίες.

Οπως μεταδίδει το evros-news.gr ένα AUDI A4 μετέφερε συνολικά 10 άτομα με τον οδηγό διακινητή και μπήκε από τον κόμβο της Μάκρης στην Εγνατία Οδό προς Κομοτηνή, αλλά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ως αποτέλεσμα, συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο Ι.Χ. με επιβάτη μόνο τον Ελληνα οδηγό του που κατευθύνονταν κανονικά προς Αλεξανδρούπολη. Ο οδηγός βαριά τραυματισμένος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Από το αυτοκίνητο με τους μετανάστες, ο οδηγός διακινητής και τέσσερις επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν νεκροί από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης ενώ οι υπόλοιποι βαριά τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γ.Π.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σήμερα (15-4-2023) πρωινές ώρες, εντός του οικισμού Μάκρης Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως, ο οδηγός αυτού δεν συμμορφώθηκε.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Στη συνέχεια το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και να έχει προσκρούσει μετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός.

Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και ο αλλοδαπός οδηγός του έτερου οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίους υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός των τεσσάρων και τραυματισμός των υπολοίπων έξι.

Την προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.