Skip to main content

Αρπαγή 6χρονου: Κραυγή απόγνωσης από τη μητέρα – Τι υποστηρίζει σε επιστολή της

Κραυγή απόγνωσης από τη μητέρα του 6χρονου Ράϊνερ, η οποία με μια μακροσκελή επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι ο πατέρας του παιδιού – ο οποίος πήρε το παιδί από το σπίτι του και ταξίδεψε προς την Νορβηγία – την είχε απειλήσει με μαχαίρι και μάλιστα μπροστά στο παιδί, ενώ καταγγέλλει ότι στο παρελθόν ήταν βίαιος απέναντί της. 

Όπως αναφέρει η ίδια, όταν χώρισαν, ξεκίνησαν οι απειλές εκ μέρους του πατέρα ότι θα πάρει το παιδί κάτι που έκανε τελικά παρόλο που είχε συμφωνηθεί με επίσημο τρόπο, συνεπιμέλεια 50 – 50.

«Πριν τον ερχομό μου με τον Ράινερ στην Ελλάδα το 2020, υπήρξε δικαστική διαμάχη στην Νορβηγία μεταξύ εμένα και του πρώην άντρα μου που διήρκησε σχεδόν 2 χρόνια, από το 2018 που χωρίσαμε, όταν με απείλησε με μαχαίρι μπροστά στο παιδί. Υπήρξε πολύ σοβαρή βία εκ μέρους του προς εμένα στο παρελθόν και υπάρχει επίσημη καταγγελία στην Νορβηγία για τα συμβάντα», αναφέρει. 

Υποστηρίζει ωστόσο εκτός άλλων πως «Με σοκ διαπίστωσα στο δικαστήριο ότι όχι μόνο δεν δέχθηκαν να με βοηθήσουν να αποκατασταθεί η επικοινωνία μου με τον Ράινερ, αλλά μείωσαν περαιτέρω την επικοινωνία μου με το παιδί σε κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. 

Χωρίς να υπάρχει καμία κάλυψη για μένα και τον γιό μου από πουθενά στην Νορβηγία, πρότεινα στον πρώην άντρα μου να μετακομίσουμε στην Ελλάδα, όπου τουλάχιστον είχα την οικογένειά μου και γνωστούς. Εκείνος ενώ επί ένα χρόνο αρνούταν με διάφορες δικαιολογίες, τελικά δέχτηκε την πρότασή μου, οδηγώντας όμως στο να με κατηγορήσει για απαγωγή του παιδιού όταν ήρθαμε», αναφέρει η μητέρα, συμπληρώνοντας ότι «τα ελληνικά δικαστήρια την αθώωσαν πλήρως». 

Η μητέρα, δηλώνοντας ιδιαίτερα ανήσυχη για το παιδί της αυτή την ώρα, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «Όταν ήρθα εγώ με τον Ράινερ από την Νορβηγία, τον κρατούσα από το χέρι πηγαίνοντας διακοπές χαμογελώντας και ζήτησα στον πατέρα να έρθει εδώ. Όταν έφυγε ο Ράινερ για την Νορβηγία, έφυγε σε μαύρο βαν από κουκουλοφόρο μπράβο ουρλιάζοντας».

«Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κάτι δεν έγινε σωστά»

Η θεία του παιδιού, Εμμανουέλα Τερζοπούλου, από την πλευρά της οικογένειας της μητέρας διερωτήθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πώς ο ανήλικος ανιψιός της ταξίδεψε από την Κηφισιά στη Νορβηγία και αν χρησιμοποιήθηκε πλαστό διαβατήριο.

«Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κάτι δεν έγινε σωστά» δήλωσε, καταδεικνύοντας τα λάθη στη διαχείριση της εξαφάνισης του παιδιού και της αρπαγής του από τον Νορβηγό πατέρα του.

«Έχουμε αναθέσει σαν κράτος στις αεροπορικές εταιρείες να περιφρουρούν τις δικαστικές αποφάσεις και τις απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα όταν κάποιος έχει διαπράξει εγκληματικές ενέργειες;», είπε η κ. Τερζοπούλου.

Μιλώντας για την υπόθεση ανέδειξε το θέμα της διαφυγής του 6χρονου με πλαστό διαβατήριο. «Μπορεί το παιδί να ταξίδεψε με πλαστό διαβατήριο;» είπε και πρόσθεσε ότι αναμένει την σχετική επιβεβαίωση από την ΕΛ.ΑΣ.«Υπήρχαν κάποια ονόματα τα οποία ήταν ήδη γνωστά, ο οδηγός του βαν και ο πατέρας. Αυτά τα δύο ονόματα θα έπρεπε λογικά να ελεγχθούν», επισήμανε. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος έχει την κηδεμονία του παιδιού, η θεία του εξάχρονου υποστήριξε ότι «τα δικαστήρια έχουν κρίνει ότι το παιδί πρέπει να μείνει μαζί της. Είναι κάποια πράγματα που αφορούν τη δικαιοσύνη. Εκκρεμούν υποθέσεις. Την προσωρινή επιμέλεια την έχει η μητέρα. Εδώ μιλάμε για μία εγκληματική ενέργεια που έγινε».

Σύμφωνα με την ίδια «πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες της αστυνομίας και τα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά όσων εμπλέκονται με την υπόθεση. Το παιδί πρέπει να επιστρέψει στη μητέρα του. Ως Κράτος πρέπει να υπερασπιστούμε τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως ακριβώς κάνει και η Νορβηγία και υπερασπίζεται τους δικούς της πολίτες.