Skip to main content

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

e- Αποδείξεις: Χωρίς εξαιρέσεις το 30% 

 

Η υποχρέωση να καλυφθεί το 30% των ατομικών εισοδημάτων με δαπάνες μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών επανήλθε σε πλήρη ισχύ. Καμία απαλλαγή για όσους είχαν χαρακτηριστεί ως πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Δολοφονία Άλκη: Στα δικαστήρια και ο 20χρονος 

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα ο 20χρονος που παραδόθηκε χθες στα ελληνο-αλβανικά σύνορα. Συνεχίζονται οι απολογίες και των άλλων συλληφθέντων. Περισσότερα για τις εξελίξεις εδώ. 

Η ώρα της κρίσεως για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, προκειμένου να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο που του αποδίδεται: Βιασμός κατά συρροή σε βάρος τριών ανηλίκων κι ενός ενήλικα. Διαβάστε εδώ. 

Η Ουκρανία, οι Ρώσοι ολιγάρχες και τα διλήμματα της Δύσης  

Ο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να αποχωρήσουν τώρα από την Ουκρανία. Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν τον διπλωματικό μαραθώνιο, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Τα διλήμματά τους πολλά και κυρίως οικονομικά.  

Γροθιά στο στομάχι ο πληθωρισμός: Πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια 

H εκτίναξη του πληθωρισμού στο 7,5% ήταν μία «γροθιά στο στομάχι» για τη Federal Reserve. Επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο «βλέπει» η Citi. 7 αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2022 περιμένει η Goldman. Ανεβαίνει ο πήχυς και για την ΕΚΤ. Περισσότερα εδώ.