Skip to main content

Βόλος: Δεκαέξι οι νεκροί από Covid-19 το τελευταίο διήμερο

Στους 16 έφθασαν το απόγευμα της Παρασκευής οι θάνατοι ασθενών με Covid-19 από χθες στον Βόλο, όπου μόνο την Πέμπτη κατέληξαν οι 11 από αυτούς.

Αυτό γνωστοποιεί ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», Γιάννης Ντόκος, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών. Όπως συμπληρώνει, ως συνέχεια του νεκροτομείου, υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης.

Σύμφωνα με τον κ. Ντόκο, από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή κι αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες.

Ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του διοικητή, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σε αυτόν έχει μόνο η νεκροτόμος του νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με τον δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 νεκρών να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του δήμου Βόλου.