Skip to main content

Παρέλαβε 26 κιλά κάνναβη από την Ισπανία σε ταχυδρομικά δέματα

Στη σύλληψη 26χρονου ομογενούς από τον Καζαχστάν που παρέλαβε ταχυδρομικά σχεδόν 26 κιλά κάνναβης προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών και Όπλων στου ΣΔΟΕ. 

Συγκεκριμένα, μετά από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (Σ.Ο.Δ.Ν.) και των συναρμόδιων Ισπανικών Αρχών (GUARDIA CIVIL), οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης των δύο  ταχυδρομικών δεμάτων, μετά από σχετική έγκριση της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, τα οποία προέρχονταν από της Βαρκελώνη με προορισμό την χώρα μας, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Μαδρίτης Μπαράχας.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε σε γραφείο ταχυμεταφορών στο Μοσχάτο, τη στιγμή που παραλάμβανε τα ταχυδρομικά δέματα στα οποία αναγράφονταν πλαστά στοιχεία παραλήπτη.  Για την παραλαβή τους είχε φροντίσει να κατέχει πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με τα αυτά πλαστά  στοιχεία.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο συλληφθείς αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και προόριζε την προαναφερθείσα κατασχεθείσα ποσότητα για περαιτέρω διακίνηση.

Η έρευνα συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες Ελλάδας και Ισπανίας, τόσο για την ταυτοποίηση και εντοπισμό του αποστολέα της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών, όσο και για τη διαπίστωση ύπαρξης και άλλων ταχυδρομικών δεμάτων με ναρκωτικές ουσίες με τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Ο συλληφθείς, μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ όπως διαπιστώθηκε, είναι προσημασμένος, έχοντας καταδικαστεί στο παρελθόν  για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία, σύσταση συμμορίας, οπλοκατοχή και ναρκωτικά και είχε αποφυλακιστεί προσφάτως.