Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 16:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.

Μπαλί: «Ανήσυχο» το ηφαίστειο Αγκούνγκ. Μία τουρίστρια παρακολουθεί την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα και την έκλυση τέφρας και καπνού στο όρος Αγκούνγκ, στο Μπαλί της Ινδονησίας, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι επίκειται ηφαιστειακή έκρηξη. Περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο του όρους Αγκούνγκ στο Μπαλί, ενώ οι αρχές αύξησαν στη μέγιστη κλίμακα το επίπεδο συναγερμού μετά από την προειδοποίηση περί επικείμενης ηφαιστειακής έκρηξης.
REUTERS / JOHANNES CHRISTO

Μία τουρίστρια παρακολουθεί την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα και την έκλυση τέφρας και καπνού στο όρος Αγκούνγκ, στο Μπαλί της Ινδονησίας, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι επίκειται ηφαιστειακή έκρηξη. Περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο του όρους Αγκούνγκ στο Μπαλί, ενώ οι αρχές αύξησαν στη μέγιστη κλίμακα το επίπεδο συναγερμού μετά από την προειδοποίηση περί επικείμενης ηφαιστειακής έκρηξης.

Γερμανία: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης . Η υπηρεσιακή καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και η αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Julia Kloeckner συμμετέχουν σε κομματική σύσκεψη στο Βερολίνο. Η κ. Μέρκελ απηύθυνε τη Δευτέρα επίσημη πρόσκληση για διερευνητικές συνομιλίες προς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τονίζοντας τη σημασία του σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Η υπηρεσιακή καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και η αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Julia Kloeckner συμμετέχουν σε κομματική σύσκεψη στο Βερολίνο. Η κ. Μέρκελ απηύθυνε τη Δευτέρα επίσημη πρόσκληση για διερευνητικές συνομιλίες προς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τονίζοντας τη σημασία του σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης.

Ένταση στην Ιερουσαλήμ. Διαδηλωτής πέφτει καθώς αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ ψεκάζουν με νερό τους συμμετέχοντες σε πορεία Ορθόδοξων Εβραίων στην Ιερουσαλήμ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κράτηση μελών της κοινότητάς τους επειδή δεν υπέβαλαν αναφορά για στρατολόγηση. 
REUTERS / RONEN ZVULUN

Διαδηλωτής πέφτει καθώς αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ ψεκάζουν με νερό τους συμμετέχοντες σε πορεία Ορθόδοξων Εβραίων στην Ιερουσαλήμ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κράτηση μελών της κοινότητάς τους επειδή δεν υπέβαλαν αναφορά για στρατολόγηση. 

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για το άγαλμα των «γυναικών αναψυχής». Αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί από το δήμαρχο της ιαπωνικής πόλης Οσάκα, Χιροφούμι Γιοσιμούρα, με αφορμή το αμφιλεγόμενο άγαλμα για τις σκλάβες του σεξ στην Τσάιναταουν του Σαν Φρανσίσκο. Το άγαλμα τιτλοφορείται «Η στήλη για τη γυναικεία δύναμη» (Women
EPA / JOHN G. MABANGLO

Αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί από το δήμαρχο της ιαπωνικής πόλης Οσάκα, Χιροφούμι Γιοσιμούρα, με αφορμή το αμφιλεγόμενο άγαλμα για τις σκλάβες του σεξ στην Τσάιναταουν του Σαν Φρανσίσκο. Το άγαλμα τιτλοφορείται «Η στήλη για τη γυναικεία δύναμη» (Women's Column of Strength) και αποτελείται από τις μορφές τριών γυναικών από την Κορέα, την Κίνα και τις Φιλιππίνες οι οποίες κρατιούνται χέρι χέρι και πιο πέρα τις παρακολουθεί μία άλλη γυναικεία μορφή μεγαλύτερης ηλικίας. Το άγαλμα είναι αφιερωμένο στις γυναίκες οι οποίες έπεσαν θύματα σεξουαλικής δουλείας από τα ιαπωνικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και έμειναν στην ιστορία με τον όρο «γυναίκες αναψυχής». Για το Γιοσιμούρα το άγαλμα αποτελεί ευθεία προσβολή προς τους Ιάπωνες και απείλησε να διακόψει τις σχέσεις της Οσάκα με το Σαν Φρανσίσκο, πόλεις οι οποίες είναι αδελφοποιημένες. 

Ξεχωρίζοντας από το πλήθος . Δύο λευκές μπρονζέ γαλοπούλες ξεχωρίζουν από το πλήθος των μαύρων. Οι γαλοπούλες πιάστηκαν τον Ιούνιο και εκτρέφονται από τότε στη φάρμα David McEvoy σστην περιοχή Termonfeckin, στην Ιρλανδία, για να πουληθούν χριστουγεννιάτικη αγορά. 
REUTERS / CLODAGH KILCOYNE

Δύο λευκές μπρονζέ γαλοπούλες ξεχωρίζουν από το πλήθος των μαύρων. Οι γαλοπούλες πιάστηκαν τον Ιούνιο και εκτρέφονται από τότε στη φάρμα David McEvoy σστην περιοχή Termonfeckin, στην Ιρλανδία, για να πουληθούν χριστουγεννιάτικη αγορά. 

Προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα στην Ιαπωνία . Ένας βουδιστής μοναχός μαζεύει δωρεές μπροστά από χριστουγεννιάτικο δέντρο στην εμπορική περιοχή Ginza στο Τόκιο. 
REUTERS / TORU HANAI

Ένας βουδιστής μοναχός μαζεύει δωρεές μπροστά από χριστουγεννιάτικο δέντρο στην εμπορική περιοχή Ginza στο Τόκιο. 

Οπαδοί με ευχάριστη ενδυματολογική προσέγγιση . Οπαδοί με πολύχρωμες διαθέσεις παρακολουθούν αγώνα κρίκετ μεταξύ της Αυστραλίας και της Αγγλίας στα πλαίσια της διοργάνωσης Ashes 2017 στο Μπρίσμπεϊν, στην Αυστραλία. 
EPA / GLENN HUNT

Οπαδοί με πολύχρωμες διαθέσεις παρακολουθούν αγώνα κρίκετ μεταξύ της Αυστραλίας και της Αγγλίας στα πλαίσια της διοργάνωσης Ashes 2017 στο Μπρίσμπεϊν, στην Αυστραλία. 

Συμμετρία στην καθημερινότητα . Μπουγάδες σε συμμετρική διάταξη διακρίνονται στα μπαλκόνια πολυκατοικιών στο Μουμπάι, στην Ινδία. 
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Μπουγάδες σε συμμετρική διάταξη διακρίνονται στα μπαλκόνια πολυκατοικιών στο Μουμπάι, στην Ινδία. 

Στη Μιανμάρ ο Πάπας Φραγκίσκος . Ένα μικρό κορίτσι από τη Μιανμάρ αγκαλιάζει τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Γιανγκόν. Ο Πάπας πραγματοποεί περιοδεία στη νοτιοανατολική Ασία και η Μιανμάρ αποτελεί τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού του, σε μια κρίσιμη περίοδο μάλιστα για τη χώρα καθώς περισσότεροι από 600.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια αναγκάστηκαν από το στρατό της Μιανμάρ να εγκαταλείψουν τη χώρα.
REUTERS / MAX ROSSI

Ένα μικρό κορίτσι από τη Μιανμάρ αγκαλιάζει τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Γιανγκόν. Ο Πάπας πραγματοποεί περιοδεία στη νοτιοανατολική Ασία και η Μιανμάρ αποτελεί τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού του, σε μια κρίσιμη περίοδο μάλιστα για τη χώρα καθώς περισσότεροι από 600.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια αναγκάστηκαν από το στρατό της Μιανμάρ να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σε εξέλιξη η συζήτηση για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία. Στην φωτογραφία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία. Στην φωτογραφία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.