Πρώτη φορά το Δημόσιο εισπράττει για τις τηλεοπτικές άδειες, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην καταβολή από τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών της πρώτης δόσης για την κατοχή της δεκαετούς άδειας, τονίζοντας ότι «θέλουμε να υπάρχουν κανόνες».
«Από το 2015 το Δημόσιο εισπράττει αυτά που προέβλεπε ένας ψηφισμένος φόρος, ο φόρος διαφήμισης, ο οποίος είχε ψηφιστεί, αλλά δεν εφαρμοζόταν. Εισέπραξε το Δημόσιο 150 εκατ. από το 2015 μέχρι 2018 και τώρα ξεκινάει πλέον και εισπράττει και για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράξαμε 17,5 εκατομμύρια», ανέφερε ο κ.Παππάς σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
«Θέλουμε να υπάρχουν κανόνες» είπε ο κ. Παππάς, διαβεβαιώνοντας ότι η εκ του νόμου υποχρέωση των δικαιούχων αδειών εθνικής εμβέλειας να απασχολούν κατά μέσο όρο ετησίως τουλάχιστον τετρακόσια άτομα «είναι απολύτως σαφής, δεν μπορεί να μην τηρηθεί». Για τις δύο άδειες που δεν δημοπρατήθηκαν εκτίμησε ότι «ενδεχομένως να μη δημοπρατηθούν, γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον».
Ο κ. Παππάς με αφορμή το θέμα με την ΕΡΤ και την απόφαση της Ν.Δ. να αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητές της υποστήριξε ότι ήταν μεθοδευμένη και προμελετημένη κίνηση.
«Η Ν.Δ. είναι το κόμμα που στοιχίζει περισσότερο από όλα τα άλλα κόμματα για την κάλυψη των δραστηριοτήτων της στη δημόσια τηλεόραση, είναι το κόμμα που ανοιχτά έχει δηλώσει ότι θέλει να μειώσει το ανταποδοτικό τέλος στο μισό […] έχει τη στρατηγική για την ΕΡΤ να την καταστήσει εκ νέου παρία του τηλεοπτικού τοπίου».
Σε ό,τι αφορά το σχόλιο του δημοσιογράφου για τον πρόεδρο τη Ν.Δ. το χαρακτήρισε «έκφραση γνώμης» που χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για την αποχώρηση της Ν.Δ.
Σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τη μη εφαρμογή του ψηφισμένου μέτρου περικοπής των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019 ο υπουργός εκτίμησε: «Η συμφωνία η οποία έγινε για την περικοπή συντάξεων ήταν μία κακή στιγμή της διαπραγμάτευσης και ως τέτοια οφείλουμε τώρα που βγήκαμε από το μνημόνιο να δώσουμε τη μάχη με πιο γεμάτη τη φαρέτρα μας για να την ακυρώσουμε».
Τέλος, για την προοπτική κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών όταν έλθει στη Βουλή υποστήριξε ότι καθώς περνάει ο χρόνος θα διαμορφωθεί καινούρια πραγματικότητα και νομίζω ότι μέσα σε αυτήν μπορούμε να πείσουμε ακόμη περισσότερο ότι η κύρωση αυτής της συμφωνίας και από την πλευρά της Ελλάδας είναι προς το συμφέρον του τόπου και του λαού. Θεωρώ ότι και ο Πάνος Καμμένος μπορεί να πεισθεί, όπως είναι προφανές ότι υπάρχει πλειοψηφία σε αυτή τη Βουλή για να κυρωθεί η συμφωνία».