Skip to main content

Π. Καμμένος: Δεχόμαστε επιθέσεις γιατί ασχολούμαστε με υποθέσεις διαφθοράς

Ο σχεδιασμός Σόιμπλε δεν αφορούσε την υπογραφή ή όχι μνημονίου, αλλά την υπογραφή της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. με «χορηγία» ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 30 δισ. ευρώ, καθώς και τη μετατροπή της ουσιαστικά σε αποθήκη ανθρώπων, με τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία να μένουν εδώ, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο Extra Channel.

Χαρακτήρισε προδιαγεγραμμένο αυτόν τον σχεδιασμό από τους Γερμανούς, «πριν την 25η Ιανουαρίου» και χωρίς να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις είπε ότι «κάποια στιγμή έγινε δεκτός από τον κ. Βαρουφάκη». Πρόσθεσε ότι αν ο σχεδιασμός αυτός γινόταν αποδεκτός, την επόμενη μέρα η τουρκική Finansbank θα δήμευε την Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Καμμένος, υπογράμμισε ότι μπροστά στο δίλημμα, οδηγήθηκε στην απόφαση να στηρίξει την συμφωνία, ενώ «θα μπορούσα να κάνω τον ήρωα, εκ του ασφαλούς, αφού άλλοι θα είχαν υπογράψει, όπως κάνει ο Λαφαζάνης και η Ζωή (Κωνσταντοπούλου)».

Επανέλαβε ότι αν υπήρχε προοπτική για την χώρα με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση, επισήμανε, όμως, ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα δεν στήριξαν την Ελλάδα, καθώς η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα απαιτεί συναλλαγματικές εγγυήσεις. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα 5 δισ. ευρώ, εκ μέρους της Ρωσίας που αποτελούσαν την προκαταβολή για τον αγωγό Hellastream αποσύρθηκαν, ενώ το ίδιο έγινε και με την Κίνα. Πρόσθεσε, ότι οι σχέσεις με την Ρωσία είναι άριστες και είπε ότι αν αρθεί το εμπάργκο η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία θα κατασκευάζει όπλα «Καλάσνικοφ».

Σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι οι ΑΝΕΛ δέχονται επιθέσεις, γιατί ασχολούνται με υποθέσεις διαφθοράς και πρόσθεσε ότι η φιλολογία περί συμμαχικής κυβέρνησης αφορά στην ουσία μια κυβέρνηση συγκάλυψης σκανδάλων.

Ερωτηθείς για τον πρόεδρο της Ν.Δ., Ευάγγελο Μεϊμαράκη, είπε ότι αφενός μεν ότι «η μαγκιά δεν του πάει», αφετέρου δε ότι θα ανέμενε κανείς να «απομονώσει τους ακροδεξιούς στην Ν.Δ.».

Ο κ. Καμμένος, ανέφερε ότι δεν μπορεί στη Ν.Δ. να έχουν ενσωματωθεί οι υβριστές του Κώστα Καραμανλή, ενώ σε ότι αφορά συνεργασία με την Ν.Δ., είπε «όχι με αυτήν την Ν.Δ.», εστιάζοντας ως κύριο εμπόδιο το ότι «επί Αντώνη Σαμαρά η Ν.Δ. μετετράπη σε συνήγορο του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, απέκλεισε τη συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας ότι «το κράτος πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με την Χρυσή Αυγή», ενώ εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει τελειώσει» και ότι το Ποτάμι «έχει ξεφουσκώσει».

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα κυλιόμενης δημοσκόπησης, που δείχνουν εννιακομματική Βουλή και τους ΑΝΕΛ λίγο πάνω από το όριο εισόδου σε αυτήν, είπε ότι τμήμα των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ, που είναι στρατιωτικοί ή ιερείς, δεν απαντούν σε δημοσκοπήσεις ενώ το ίδιο πράττει και ένα άλλο τμήμα πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αυτή την στιγμή το 1/3 των οπαδών του μάχεται, το 1/3 προβληματίζεται και το 1/3 είναι στο σπίτι του. Εκτίμησε, πάντως, ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. θα είναι 6-7 μονάδες, ενώ στην παρατήρηση ότι αυτή η εκτίμηση είναι υπερβολική, είπε ακόμα και 3 μονάδες να είναι η διαφορά και με την είσοδο των ΑΝΕΛ σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Καμμένος, είπε ότι ο ίδιος πρότεινε τον Χρήστο Ζώη για υπουργό Ναυτιλίας, προσθέτοντας ότι θα επιδιώξει να παραμείνει στην θέση αυτή και μετά τις εκλογές. Αναφορικά με τον κ. Χαϊκάλη, είπε ότι ο ίδιος αν και πεισμένος ότι δεν είχε δόλο και δεν σχετίζεται με offshore εταιρεία, εντούτοις είναι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν υπάρχει για την υπόθεση απόφαση καμίας Αρχής και εν πάση περιπτώσει θα αποφασίσει για την υποψηφιότητα του κ. Χαϊκάλη έως την Κυριακή.

«Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μίλησαν την αλήθεια. Πήραμε την ευθύνη και συγκρουστήκαμε με την συνείδησή μας και με τους πολίτες που μας στήριξαν. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα και με τα 86 δισ. που έρχονται θα ξαναστήσουμε στα πόδια της την χώρα», κατέληξε στην συνέντευξή του ο κ. Καμμένος.

Πηγή: ΑΜΠΕ