Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Δέσμευση για την προώθηση του παλαιστινιακού ζητήματος διεθνώς

Πηγή φωτ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Αταλάντευτη στήριξη στις προσπάθειες επανέναρξης διαπραγματεύσεων για λύση δυο κρατών στα σύνορα του ‘67»

Την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον παλαιστινιακό λαό εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO, Hussein al-Sheikh , στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Ραμάλα.

Ο κ. Sheikh ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στη Δυτική Όχθη, ζητώντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξή του στο παλαιστινιακό ζήτημα.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού, ενώ επανέλαβε «την αταλάντευτη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανέναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων για λύση δυο κρατών στα σύνορα του ‘67, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, τασσόμενος υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους».

Παράλληλα, δεσμεύθηκε για την προώθηση του παλαιστινιακού ζητήματος διεθνώς και υπό το πρίσμα αυτό προσκάλεσε την παλαιστινιακή ηγεσία στην Αθήνα.

Στ. Κασσελάκης: Αταλάντευτη στήριξη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – Συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’