Skip to main content

Γ. Γεραπετρίτης: Θα συμμετάσχει αύριο σε έκτακτη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΥΠΕΞ/X

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις 06:00 μ.μ

Σε έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τη συνάντηση συγκάλεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις 06:00 μ.μ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Ο κόσμος δεν αντέχει περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών»

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. «Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, στις εξελίξεις οι οποίες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές» δήλωσε κατά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών της Γκάνας, Shirley Ayorkor Botchwey.

Γ. Γεραπετρίτης για Μ. Ανατολή: Ο κόσμος δεν αντέχει περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος του γκρεμού»

«Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ ζητώντας να υπάρξει αποκλιμάκωση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.

«Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και πρέπει να απομακρυνθούμε απ’ αυτό», δήλωσε ο Μπορέλ μιλώντας στον ισπανικό ραδιοσταθμό Onda Cero.

Ζοζέπ Μπορέλ: Η Μέση Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος του γκρεμού»