Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Γροθιά στο στομάχι το περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους – Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τον Μ. Χρυσοχοΐδη

Πηγή φωτ. Γραφείο του Πρωθυπουργού

«Υπάρχει και η άλλη όψη: αστυνομικοί που κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους, που μετατρέπουν τα περιπολικά τους σε ταξί και ασθενοφόρα»

«Γροθιά στο στομάχι» χαρακτήρισε τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας πως «πρέπει να γίνουν περισσότερα», αρνούμενος πάντως πως υπάρχει πολιτική ευθύνη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους ήταν μια γροθιά στο στομάχι για όλους μας και για μένα προσωπικά, καθώς αισθάνθηκα ότι μπορεί κάποιος να προσπαθεί να διορθώνει μια προβληματική κατάσταση, αλλά έρχεται ένα τέτοιο συμβάν να μας υπενθυμίζει ότι αυτά που κάνουμε δεν είναι αρκετά πρέπει να κάνουμε περισσότερα» ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Σημείωσε ακόμη πως «δεν έχουμε καθημερινά γυναικοκτονίες» αλλά «έχουμε καθημερινά πολλές καταγγελίες βίας κατά των γυναικών και αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη άνεση να μιλούν και να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά. Υπάρχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και αυτό είναι μία κατάκτηση» πρόσθεσε.

«Η πλειονότητα των αστυνομικών έχουν αίσθημα του καθήκοντος»

Όπως παρατήρησε, «μπορεί να υπάρχει παντού μέσα στο κράτος η κουλτούρα του ωχαδερφισμού υπάρχει όμως και η άλλη όψη: αστυνομικοί που κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους, αστυνομικοί που μετατρέπουν τα περιπολικά τους σε ταξί και ασθενοφόρα».

«Όταν πρέπει τα περιπολικά πρέπει να είναι και ταξί και ασθενοφόρα και πυροσβεστικά» επανέλαβε για να συμπληρώσει: «Άρα η πλειονότητα των αστυνομικών έχουν αίσθημα του καθήκοντος όμως πρέπει να κάνουμε περισσότερα διότι η αλλαγή μιας κουλτούρας ενός οργανισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Κ. Μητσοτάκης: Κασσελάκης και Βελόπουλος μου θυμίζουν πολύ Τσίπρα και Καμμένο

«Ο Μ. Χρυσοχοΐδης κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει κακώς κείμενα»

Ερωτηθείς για το αν υφίσταται πολιτική ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όχι. Είμαι πολύ σαφής και ξεκάθαρος σε αυτό. Γιατί αν κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει καλά στο κράτος η ευθύνη φτάνει πάντα στην κορυφή, θα είχαμε παραιτήσεις κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα».

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ένας υπουργός, ο οποίος πραγματικά και κατέχει το αντικείμενο -αυτό δεν νομίζω ότι αμφισβητείται- και κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει κακώς κείμενα στην Ελληνική Αστυνομία, τα οποία, τονίζω, είναι προβλήματα τα οποία έρχονται και τα οποία διαιωνίζονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, όχι δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για το συγκεκριμένο συμβάν.

naftemporiki.gr

Η Ν.Δ. θα καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της υποψηφιότητας των «Σπαρτιατών»