Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για Sonoco Hellas: Ο αναπτυξιακός παράδεισος που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης σημαίνει μπαράζ λουκέτων

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«85 εργαζόμενοι οδηγούνται από την 1η Ιουνίου στην ανεργία»

Βολές κατά της κυβέρνησης για το «μπαράζ λουκέτων και απολύσεων σε μεγάλες βιομηχανίες» εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με αφορμή την ανακοίνωση της Sonoco Hellas για την παύση λειτουργίας των μονάδων της στο Σταυροχώρι Κιλκίς και τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

SONOCO Ελλάς Α.Ε.: Αμερικανική απο-επένδυση από Κιλκίς και Θεσσαλονίκη

«Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα δήθεν θετικά της αποτελέσματα στην ανάπτυξη της χώρας, άλλη μια επιχείρηση ανακοινώνει αιφνιδιαστικά λουκέτο, επικαλούμενη το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος. Μετά την ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω, την Tupperware και την Crown Can Hellas σε Πάτρα και Κόρινθο, μόλις χθες η SonocoHellas, ανακοίνωσε ότι σταματάει την λειτουργία των δυο εργοστασίων της σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη» αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος και οι βουλευτές Χρήστος Γιαννούλης, Ράνια Θρασκιά, Κατερίνα Νοτοπούλου και Πέτρος Παππάς.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, «μετά την παραπάνω εξέλιξη, 85 εργαζόμενοι οδηγούνται από την 1η Ιουνίου στην ανεργία, ενώ η ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας πρόκειται να βυθιστεί περαιτέρω σε κρίση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Εργασίας να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την συνολική στήριξη των εργαζομένων «που από τη μια μέρα στην άλλη μένουν χωρίς δουλειά» καθώς και των οικογενειών τους. «Η παροχή ολιγόμηνων επιδομάτων, χωρίς προοπτική για κατά προτεραιότητα απορρόφηση σε θέσεις εργασίας, θα σημάνει το απόλυτο αδιέξοδο για αυτούς τους 85 εργαζομένους» αναφέρουν.

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας πει πού θα σταματήσει αυτό το μπαράζ λουκέτων και απολύσεων. Ποιος είναι ο αναπτυξιακός παράδεισος που ευαγγελίζεται, όταν πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις επιλέγουν να κλείσουν τα εργοστάσια που εδρεύουν στην Ελλάδα αλλά και να συνεχίσουν τις εργασίες τους σε άλλες χώρες; Πόσο ακόμη η ελληνική κοινωνία θα μετρά απολυμένους, εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές ζώνες και μείωση της εγχώριας παραγωγικής της δύναμης;» διερωτώνται.