Skip to main content

Β. Κεχαγιά στο Naftemporiki TV: «Ζητάμε την παραίτηση του κ. Μητσοτάκη και μετά την διενέργεια εκλογών»

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την πρόταση Στέφανου Κασσελάκη για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές μίλησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ, Βούλα Κεχαγιά στην εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Λίγες ώρες πριν την εισήγηση Νίκου Ανδρουλάκη για την πρόταση δυσπιστίας αλλά και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Βούλα Κεχαγιά ανέφερε  πως «αποφασίσαμε να την στηρίξουμε για να είμαστε συνεπείς σε αυτό που προταρχικώς ζητάμε, δηλαδή την προκήρυξη εκλογών».

Σήμερα η πρόταση δυσπιστίας: Οι νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη και η τριήμερη σύγκρουση στη Βουλή

«Ζητάμε την παραίτηση του κ. Μητσοτάκη»

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «ζητάμε την παραίτηση του κ. Μητσοτάκη και μετά την διενέργεια εκλογών. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο για να το κάνουμε αυτό», σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι «από την Μεταπολίτευση και μετά δεν έχει πέσει Κυβέρνηση επειδή έχει κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας από κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως είναι ένα εργαλείο το οποίο μας το δίνει το Σύνταγμα. Πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα πιεστεί μέσα στην Βουλή γιατί είναι υπόλογη».

Αναφορικά με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη όπου ζητά να διεξαχθούν οι εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών η κ. Κεχαγιά δήλωσε πως «οι διεθνείς παρατηρητές δεν είναι κάτι νέο σε σχέση με την Ελληνική ή την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Κάθε χώρα μέλος που είναι μέλος του ΟΑΣΕ, έχει και δέχεται παρατηρητές όταν κάνει εκλογικές διαδικασίες, αυτό έχει συμβεί και το 2023».

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν λειτουργεί συντεταγμένα όπως ένα επιτελικό παρακράτος»

Η κ. Κεχαγιά, παράλληλα, άσκησε αυστηρή κριτική κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας πως δεν λειτουργει ως επιτελικό κράτος αλλά ως επιτελικό παρακράτος.

«Εμείς θέλουμε μια πιο επαυξημένη παρουσία γιατί θεωρούμε ότι σε πάρα πολλούς τομείς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν λειτουργεί συντεταγμένα όπως ένα επιτελικό κράτος όπως αυτοαποκαλείται, αλλά ως ένα επιτελικό παρακράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επαυξημένη παρουσία παρατηρητών στις Εθνικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές σχολίασε πως «στο σημερινό του άρθρο ο κ. Κασσελάκης λέει ότι κανονικά θα έπρεπε να ισχύσει και για τις Ευρωεκλογές. Βεβαίως θα ζητήσουμε και για τις Ευρωεκλογές».