Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: «Δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι υπέρ των ανοιχτών αγορών- Ίνδαλμά μου ο Ανδρέας Παπανδρέου»

(SOCIAL MEDIA / LONDON SCHOOLS OF ECONOMICS / EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο LSE - Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν λειτουργήσει σωστά  εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός»

«Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: η δομή του ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν λειτουργήσει σωστά  εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στ. Κασσελάκης, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου του London School of Economics, καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν για τις αντιδράσεις σχετικά με το ερωτηματολόγιο του iSyriza.

«Είμαι ο πρόεδρος του κόμματος, 150.000 άνθρωποι με ψήφισαν από τη βάση και βγήκα με καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή στα μέλη» είπε ακόμη ο κ. Κασσελάκης.

«Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα που πιστεύει ότι θα είναι κυβερνητικό και χάνει με την υπερδιπλάσια διαφορά από τη ΝΔ, είναι ν’ ακούσει τα μέλη του. Πώς ένα κόμμα που φοβάται να ακούσει τα μέλη του φιλοδοξεί να κυβερνήσει στο μέλλον;», τόνισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την πολιτική του ιδεολογία, ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε εαυτόν ως «προοδευτικό», ενώ ανέφερε ότι έχει μελετήσει και τον Μαρξ. 

«Αυτός ο τύπος πολιτικής, που είναι έντονα προοδευτική, υπέρ όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρ της συμπεριληπτικής πολιτικής, υπέρ της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι η πολιτική η οποία υποστηρίζω. Δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι υπέρ των ανοιχτών αγορών, πρόκειται για αλλαγή ρητορικής και οπτικής γωνίας σε σχέση με την ιστορία της Αριστεράς, ανοιχτές αγορές όμως δεν σημαίνει αγορές χωρίς κανόνες ούτε αγορές χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις (για τιμές και μισθούς). Αυτό χρειαζόμαστε και η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί από αυτά. Κάτι άλλο με το οποίο συμφωνώ και με εκφράζει είναι η ισχυρή εθνική άμυνα», τόνισε επίσης ο  αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ .

«Όλη μου η ζωή υπήρξε αντισυστημική», σημείωσε.

Εξάλλου κατά την ομιλία  του στο LSE με θέμα «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση», είπε πως ίνδαλμά του στην ελληνική πολιτική σκηνή ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου «γιατί ένωσε τη χώρα και έφερε τις κοινωνικές αλλαγές που έφερε».

Ερωτηθείς από το κοινό για το πώς θα χειριστεί τις αποχές  στη ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο για όλους, ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά, σημείωσε ότι η μία αποχή ήταν για ιδεολογικούς λόγους και η δεύτερη λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων (σ.σ.   «Θα κάνω τις ανακοινώσεις την κατάλληλη ώρα», ανέφερε.

Στην ερώτηση αν η διαφορά στις ευρωεκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι πάνω από 20 μονάδες, αυτός θα ήταν λόγος να παραιτηθεί, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «όχι».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ,  με τον Στ. Κασσελάκη να βρίσκεται στο κέντρο του κυκλώνα,  με αφορμή το περίφημο ερωτηματολόγιο που αναρτήθηκε στο iSyriza προς τα μέλη του κόμματος, με το οποίο τα καλεί να απαντήσουν για σημαντικά ταυτοτικά ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

«Θρίλερ» ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο η δεύτερη πράξη της Πολιτικής Γραμματείας