Skip to main content

Ι. Κεφαλογιάννης: Τμήμα Πληροφορικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

ΥΠΕΘΑ, Ιωάννης Κεφαλογιάννης
Χαιρετισμός ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη στην Ημερίδα της Σχολής Εθνικής Άμυνας με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικότητα»

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής των ΕΔ υπαγόμενο στον ΑΓΕΕΘΑ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση Τμήματος Πληροφορικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) και τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής (ΠΛΗ) των Ενόπλων Δυνάμεων, υπαγόμενο στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ).,στον χαιρετισμό του στην Ημερίδα της Σχολής Εθνικής Άμυνας με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικότητα», που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Τμήμα Πληροφορικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Για την ίδρυση Τμήματος Πληροφορικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.), ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι μέσω του Τμήματος θα δίνεται η δυνατότητα μετάταξης στο Σώμα εξειδικευμένων στελεχών λοιπών Όπλων και Σωμάτων, καθώς και φοίτησης και μετεκπαίδευσης των Στελεχών του Σώματος σε αντίστοιχα Τμήματα των ΑΕΙ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής (ΠΛΗ) των Ενόπλων Δυνάμεων, υπαγόμενο στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ).

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι θα υπάρξουν δύο τμήματα με διαφοροποιημένες αρμοδιότητες υπαγόμενα στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΓΕΕΘΑ:

Το Τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης και το Τμήμα Αναλυτικής Δεδομένων, τα οποία θα στελεχώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό με συναφείς τίτλους σπουδών και από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανάπτυξη και ενσωμάτωση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης σε στρατιωτικά συστήματα

Σκοπός των επικείμενων Τμημάτων αποτελεί η ανάπτυξη και ενσωμάτωση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης σε στρατιωτικά συστήματα, η συμβολή στην ανάπτυξη της εθνικής στρατηγικής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και η ανάπτυξη εφαρμογών με ειδική έμφαση στην ανάλυση δεδομένων, καθώς και η εξαγωγή συμπερασμάτων και γνώσης στον τομέα της εθνικής άμυνας.

Σημειώνεται ότι στην Ημερίδα της Σχολής Εθνικής Άμυνας τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Aθανάσιος Σαρδέλλης και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιος Λιάσκος.