Skip to main content

Χ. Δούκας: Στην αντεπίθεση κατά του Κ. Μητσοτάκη – «Αντί να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες, να στηρίξει τις πρωτοβουλίες μας»

Dimitris Kapantais / SOOC

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι» απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων

Στις αιχμές που άφησε εναντίον του ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση της ερώτησης του Νίκου Ανδρουλάκη για το στεγαστικό πρόβλημα απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. 

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός είχε καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προτρέψει τον Χάρη Δούκα, «να δώσει τα κλειστά ακίνητα του δήμου σε ευάλωτους και όχι σε συλλογικότητες για καταλήψεις».

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή» απάντησε ο κ. Δούκας.

Σε ό,τι αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων».

Απάντηση Ανδρουλάκη στις βολές Μητσοτάκη για τον Χάρη Δούκα: «Μάλλον δεν το έχετε χωνέψει ακόμη»

«Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών» πρόσθεσε.