Skip to main content

Γ. Μπούγας (υφυπουργός Δικαιοσύνης): Προαναγγελία αποχής από την ψηφοφορία για τον γάμο ομόφυλων

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Η προσωπική μου απόφαση είναι μάλλον να απέχω - Είναι καθαρά θέμα συνείδησης» δήλωσε ο υφυπουργός σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις

Την πρόθεσή του να απόσχει από την ψηφοφορία επί του προωθούμενου νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών γνωστοποίησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

«Η προσωπική μου απόφαση είναι μάλλον να απέχω από την ψηφοφορία» δήλωσε συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Αιτιολογώντας την στάση του εξήγησε πως «είναι καθαρά θέμα συνείδησης και μιας στάθμισης που λαμβάνει υπόψη τα νομικά και επιστημονικά δεδομένα».

«Η Εκκλησία έχει την άποψή της την ακούμε όπως ακουμε και τις αποψεις όλων, τη δεχόμεθα, όμως δεν είναι αυτός ο ουσιαστικός παράγοντας που επηρεάζει την βούληση μας, όχι μονο τη δική μου, αλλά κανενός βουλευτή» ξεκαθάρισε.

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ερωτήθηκε για το τι θα συμβεί με τους υφυπουργούς που προτίθενται να καταψηφίσουν ή να επιλέξουν την αποχή κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων. Ο κ. Μαρινάκης συνέστησε «να μην προεξοφλούμε την στάση βουλευτών, είτε είναι υφυπουργοί είτε όχι».

«Καλό θα είναι να μην προεξοφλήσουμε τη στάση κάθε βουλευτή, είτε είναι υφυπουργός είτε δεν είναι, να δούμε πώς θα τοποθετηθούν στην ψηφοφορία. Εδώ θα είμαστε να το σχολιάσουμε και, βέβαια, δεν μπορώ και να σας προαναγγείλω, δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων ποιες θα είναι οι όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τι θα γίνει στην ψηφοφορία» πρόσθεσε.