Skip to main content

Δ. Αυγέρη: Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στην πράξη για την οπαδική βία

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την οπαδική βία»

«Οι σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την οπαδική βία», τονίζει σε δήλωσή της on camera η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία.

Η κ. Αυγέρη σχολιάζει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη πως «τη δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων και την θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας δεν θα την πληρώσουν ούτε οι αθλητές, ούτε οι φίλαθλοι, ούτε οι πολίτες και η πολιτεία» και απαντά «Μόνο που αυτό το ακούμε ξανά και ξανά από κυβερνητικά χείλη, μετά από κάθε τραγικό περιστατικό δολοφονικής οπαδικής βίας που συμβαίνει επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ, και δυστυχώς τα περιστατικά αυτά είναι πολλά».

Τονίζει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Το Φεβρουάριο του 2022, λίγες μέρες μετά από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, δήλωνε ο πρωθυπουργός:

12/02/23

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Εάν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Πώς;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θα σας πω πώς. Κατ’ αρχάς βλέπετε ότι μιλάμε λίγο και πιστεύω ότι κάνουμε αρκετά».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Μέσα σε αυτή την τραγωδία ας είναι αυτό μία ευκαιρία να κάνουμε επιτέλους αυτό το οποίο περιμένει όλη η ελληνική κοινωνία».

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση προχωρούσε στην ανακοίνωση δέσμης μέτρων. Ενάμιση χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2023, Κροάτες χούλιγκαν διέσχιζαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια. Νεκρός ακόμη ένας νέος άνθρωπος. Ο Μιχάλης Κατσουρής.

Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA, ανακοινώνει τα ίδια μέτρα για τη βία στο ποδόσφαιρο και δηλώνει για μια ακόμη φορά πόσο αποφασισμένος είναι.

16/08/23

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Φαινόμενα αδράνειας δεν θα γίνουν ανεκτά. Δεσμεύομαι ότι δεν θα διαιωνίσουμε παθογένειες αλλά θα τις διαλύσουμε».

19/08/23

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Για να είμαστε δίκαιοι, συζητάμε για τη βία στο ποδόσφαιρο εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, πάρα πολλές πρωτοβουλίες στο παρελθόν έχουν ληφθεί. Η διαφορά ποια είναι; Η διαφορά είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτά τα οποία λέει, τα κάνει πράξη».

Όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στην πράξη.

Λόγια και μόνο λόγια.

Το περασμένο Σάββατο, μετά την επίσκεψή του στον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε την άμεση εφαρμογή τεσσάρων μέτρων. Η κυβέρνηση φαίνεται να τα υιοθετεί. Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι αν πράγματι θέλει και μπορεί να τα εφαρμόσει».

Διαβάστε σχετικά