Skip to main content

Επεισόδια στου Ρέντη: Σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη για την οπαδική βία

Φωτ. ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων πιθανολογείται ότι βρίσκεται ο δράστης που τραυμάτισε σοβαρά με τη φωτοβολίδα τον αστυνομικό

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την οπαδική βία και με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν από χούλιγκαν στο πλαίσιο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού την Πέμπτη το βράδυ που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ από ναυτική φωτοβολίδα.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στον μηρό, έχασε πολύ αίμα και δίνει μάχη για τη ζωή του στο Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ που συνεχίζει τις έρευνες, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων πιθανολογείται ότι βρίσκεται ο δράστης που έριξε τη φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού. Από τους μισούς από τους προσαχθέντες ελήφθησαν αποτυπώματα και DNA, ενώ παράλληλα έγινε και έλεγχος για ίχνη πυρίτιδας σε χέρια και ρούχα για να εντοπιστεί ο χούλιγκαν που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα με πιστόλι.

«Η κυβέρνηση δεν τρέφει αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δια μαγείας. Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και τη στάση μας για την εφαρμογή του νόμου θα δώσουμε αυτή τη μάχη με κάθε θεσμικό όπλο μέχρι τέλους» δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας πως οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό.