Skip to main content

Ε. Αχτσιόγλου: Καμία δυνατότητα συμπόρευσης με άλλα κόμματα – Τι είπε για Τσίπρα

Dimitris Kapantais / SOOC

«Οι διαφορές «με τις πολιτικές θέσεις, το ύφος και το ήθος της νέας ηγεσίας κατέστησαν ανυπέρβλητες»

«Είναι διαφορετικό ζήτημα οι κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε ζητήματα αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα η πολιτική συμπόρευση», ήταν η απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου σε ερώτηση αν ο νέος πολιτικός φορέας των «11» θα είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και αν σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ.

«Δυνατότητα συμπόρευσης με τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα ή με πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η πολιτική συμμαχιών και συνεργασιών έχει πολλά κριτήρια και προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται, σε κάθε περίπτωση όμως εμείς παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με θέσεις και προτάσεις από τη σκοπιά του κόσμου της εργασίας», ξεκαθάρισε η κ. Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτούμε θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο μιας προοδευτικής, οικολογικής, αριστερής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα», ανέφερε η ανεξάρτητη βουλευτής.

«Το κρίσιμο στο νέο εγχείρημα  είναι η κινητοποίηση του κόσμου της Αριστεράς από τα κάτω», «ένα νέο παράδειγμα πολιτικής που ο προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη και θα του δώσει πνοή» πρόσθεσε ακόμη.

«Σε διαδικασία πλήρους μετάλλαξης»

Σχετικά με την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι οι διαφορές «με τις πολιτικές θέσεις, το ύφος και το ήθος της νέας ηγεσίας κατέστησαν ανυπέρβλητες» και ότι «ο κ. Κασσελάκης και η ηγετική του ομάδα επέλεξαν να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε μια διαδικασία πλήρους μετάλλαξης που τον απομακρύνει από τις θέσεις ενός κόμματος που υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείσα σχετικά με τις κατηγορίες περί «υπονομεύτριας του Αλέξη Τσίπρα», οι οποίες απευθύνθηκαν προεκλογικά στο πρόσωπο της, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η ιστορία αυτή ήταν μια χυδαία αθλιότητα. Κάποιοι ανέλαβαν να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο το οποίο υπηρέτησε τον κ. Κασσελάκη και στηρίχθηκε από εξέχοντα στελέχη της ηγετικής του ομάδας. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης δεν αποδοκίμασε ούτε καταδίκασε αυτή την πρακτική και όσους από το περιβάλλον του τη στήριξαν…».

«Όσον αφορά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα είναι απολύτως σεβαστή. Επέλεξε να είναι ουδέτερος στη διαδικασία εκλογής και να μη μιλήσει για να μην την επηρεάσει» τόνισε, ενώ προσέθεσε   ότι από την πλευρά της επέλεξε συνειδητά να μη χρησιμοποιήσει το όνομά του σε κανένα στάδιο της προεδρικής εκλογής.

Όπως ανέφερε,   η τελευταία επικοινωνία που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οπότε και την κάλεσε για να τη συγχαρεί για τον αγώνα που έδωσε.