Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νίκη Αγγελούδη στον β΄γύρο δείχνει δημοσκόπηση της Opinionpoll

Πηγή φωτ. https://www.facebook.com/SteliosAngeloudis

Στον δεύτερο γύρο και σε αναμέτρηση του κ. Ζέρβα με τον κ. Αγγελούδη φαίνεται να επικρατεί ο δεύτερος με ποσοστό 35,2%

Αλλαγή σελίδας στον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης δείχνει δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinionpoll για λογαριασμό του theopinion.gr εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στον πρώτο γύρο και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας προηγείται με 26,4% έναντι 16% του Στέλιου Αγγελούδη. Έπονται οι Σπύρος Πέγκας με 12%, ο Στέργιος Καλόγηρος με 6,7% , η Μαρία Κέκη (Πόλη Ανάποδα) με 4,7% , ο Δρόσος Τσαβλής με 3,8% και ο Βασίλης Τομπουλίδης με 3.2%. Παράλληλα ένα μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, που αγγίζει το 22,4%, εμφανίζεται να είναι αναποφάσιστοι και το 3.6% να μην απαντά.

Ωστόσο στον δεύτερο γύρο και στην αναμέτρηση του κ. Ζέρβα με τον κ. Αγγελούδη φαίνεται να επικρατεί ο δεύτερος με ποσοστό 35,2% έναντι 28,7% του νυν δημάρχου, με το 19,3% των συμμετεχόντων να δηλώνουν αναποφάσιστοι και το 9,1% να αποφεύγουν να απαντήσουν. Αντίθετα σε ένα ενδεχόμενο δίδυμο δευτέρου γύρου με τον κ. Ζέρβα απέναντι στον κ. Πέγκα, ο Κ. Ζέρβας εμφανίζεται να κερδίζει η μάχη με 33,7% έναντι 27,8%, με το ποσοστό των αναποφάσιστων να ανέρχεται στο 19,7% και το 9,3% να μην απαντούν.

Βάσει της δημοσκόπησης, τo δίδυμο των δύο βασικών μονομάχων εμφανίζεται και σε όλα τα ευρήματα είτε αφορά την δημοφιλία, είτε αφορά την δυνητική ψήφο και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας (ποιος είναι πιο ικανός, πιο έμπειρος, πιο κοντά στους πολίτες, διαθέτει ολοκληρωμένες απόψεις για τις ανάγκες και τις προοπτικές και τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης).