Skip to main content

Ευ. Αντώναρος στη Naftemporiki TV: Αδρανής η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπροστά στην ακρίβεια

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Εκλογές 2023» και τον Μιχάλη Ψύλο, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Γιάννης Λοβέρδος σχολίασαν ζητήματα της επικαιρότητας.

Στην εκπομπή «Εκλογές 2023» της Ναυτεμπορικής TV και τον Μιχάλη Ψύλο βρέθηκαν σήμερα ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, και ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

Στα ύψη έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο λόγω της προεκλογική περιόδου που είναι προ των πυλών. Σε αυτή την κατάσταση, σήμερα ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή η «απουσία» του από τα επερχόμενα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Σχολιάζοντας αυτό το θέμα, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, τόνισε ότι ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να εγκαταλείψει την κοινοβουλευτική του θητεία, χωρίς όμως να εγκαταλείπει την πολιτική. Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρέπει «να σταματήσει η σπέκουλα ότι εγκαταλείπει τη Νέα Δημοκρατία», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με τον πρωθυπουργό. Από την πλευρά του ο Ευ. Αντώναρος, σημείωσε ότι βουλευτές της ΝΔ προσπάθησαν να μεταπείσουν τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά η αποχώρησή του από την εκλογική «μάχη» ήταν αναμενόμενη. Υπογράμμισε δε ότι ο κ. Καραμανλής έχει απομακρυνθεί ιδιαίτερα από την κυβέρνηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των υποκλοπών.

Ακρίβεια: Την ευθύνη την έχει η σημερινή κυβέρνηση

Έντονη κριτική άσκησε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος θίγοντας το ζήτημα της ακρίβειας που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέμεινε αδρανής, γιατί δεν ήθελε να αγγίξει κανέναν από αυτούς που θησαυρίζουν» αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα του Αυγούστου-Σεπτεμβρίου του 2021. Μάλιστα, δεν δίστασε να τονίσει ότι «το διαθέσιμο εισόδημα του ανθρώπου έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Την ευθύνη την έχει η σημερινή κυβέρνηση», καθώς πρόσθεσε ότι «η επενδυτική βαθμίδα δεν τρώγεται στα σούπερ μάρκετ».

Παράλληλα, έκανε λόγο για τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος σημειώνοντας ότι «η ΔΕΗ  κάνει ό,τι θέλει και αρνείται να προχωρήσει σε εξόρυξη λιγνίτη». Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι με τους τρόπους αυτούς «χαρατσώνουν τους πολίτες». Σχολιάζοντας, επιπλέον, τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για την συνεκμετάλλευση των πόρων με την  Τουρκία στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε ότι τις βρίσκει «ενοχλητικές» και εξυπηρετούν έναν «αντεθνικό στόχο», διότι -όπως συμπλήρωσε- «βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα σε ουδέτερη στιγμή».

Όλα δείχνουν εκλογές στις 9 Απριλίου

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της κυβέρνησης τονίζοντας πως «ποτέ άλλοτε η ΝΔ δεν ήταν πιο ενωμένη από τώρα». Καλούμενος να σχολιάσει τα εκλογικά σενάρια, γνωστοποίησε ότι κατά 90% οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, ενώ κρίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρουν να φτάσουν τις 151 έδρες «για να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων», όπως ανέφερε. Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία πως η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα στις πρώτες εκλογές και στις δεύτερες θα έχει ένα άνετο ποσοστό προσεγγίζοντας το 40%».

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήρθε τα προηγούμενα 4 χρόνια αντιμέτωπη με την διαχείριση της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, δηλώνοντας πως «κάτω από αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα κρατήθηκε όρθια». Αναφορικά με τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη ο Γ. Λοβέρδος τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει θωρακίσει τη χώρα έναντι του εχθρού» και συμπλήρωσε «ο καθένας να εκμεταλλευτεί αυτό που του αναλογεί».

Παράλληλα, δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεση της κ. Νικολάου και αν θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, απαντώντας πως «αν όντως υπάρχουν σκιές στη διαχείριση από την κ. Νικολάου, δεν θα είναι υποψήφια». Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει μάλιστα την περίπτωση Πάτση «θλιβερή» τονίζοντας πως «κακώς μπήκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ».