Skip to main content

Π. Γερουλάνος-Ηράκλειο: Κάλεσμα συμμετοχής στις εσσωκομματικες εκλογές

Ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου παρουσία μελών του Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Παύλος Γερουλάνος κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να συμμετέχουν στις εσσωκομματικες εκλογές σημειώνοντας πως «στις 5 και 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσουμε για αρχηγό του κόμματος. Ό,τι κι αν ψηφίσετε, δώστε στο κόμμα προοπτική, δώστε στο κόμμα να κοιτάξει μπροστά, να μιλήσει για την Ελλάδα που μπορεί. Να μιλήσει για το πώς πρέπει να αλλάξουμε τις παθογένειες που ακόμα και εμείς υπηρετήσαμε. Αν το κάνουμε αυτό και δώσουμε προοπτική στο Κίνημα Αλλαγής, σας διαβεβαιώ ότι θα δώσουμε προοπτική στη χώρα».

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε και στο ερώτημα που, όπως είπε, τίθεται, σχετικά με το αν το Κίνημα Αλλαγής θα πάει με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ είπα ότι θα πάμε σε ένα κράτος διαφορετικό, που πιστεύει στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Και πείτε μου εσείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ πιστεύουν στην αποσυγκέντρωση» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος. Ο ίδιος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια να «καπελώσει και όχι να αποσυγκεντρωσει την εξουσία» και τη ΝΔ για το τελευταίο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, όπου «πήρε την εξουσία από τα υπουργεία, και αντί να την πάει κάτω, την πήγε ακόμη παραπάνω». Στο πλαίσιο δε, αυτό, παρατήρησε: «Ας πούμε εμείς πού θελουμε να πάμε, και θα σας πω εγώ αν θα μας ξαναρωτήσουν αν πάμε δεξιά ή αριστερά, γιατί δεν θα έχει νόημα η ερώτηση». 

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε σε μια σειρά προτάσεων με άξονα τη ανάγκη σύστασης ενός διαφορετικού παραγωγικού μοντέλου, το οποίο δεν θα στηρίζεται στους λίγους και ισχυρούς, προτείνοντας ένα σχήμα αποκεντρωμένο, εντός του οποίου οι Περιφέρειες και οι δήμοι θα έχουν βασικό ρόλο.

«Αν θελουμε να αλλάξουμε αυτό που βιώνουμε, χρειάζεται μια νέα πολιτική πρόταση που θα στηρίζεται σε τρεις άξονες: Τη ριζική αποκέντρωση της εξουσίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής τάξης και την αναδιανομή του πλούτου» πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος.