Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση, και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.
Όπως υποστήριξε, ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει σε μεγάλα πλεονάσματα 3,5%, για πολλά χρόνια μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα και έχει αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που αυτοί οι στόχοι επιβάλλουν.
Στην πραγματικότητα έχει μονογράψει ένα τέταρτο σκληρό μνημόνιο, πρόσθεσε.
Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για ανικανότητα και αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ επισήμανε πως είμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου και η αξιολόγηση δεν έχει ακόμα κλείσει, «θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού και οδηγώντας τη χώρα σε νέα καταστροφικά αδιέξοδα».
Καταλόγησε μάλιστα στον Πρωθυπουργό τυχοδιωκτισμό, με μοναδικό του γνώμονα την εξαπάτηση του λαού, χαρακτηρίζοντας αντίδωρο το εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους:
«Ενώ είχε δεσμευτεί να κλείσει έγκαιρα την αξιολόγηση, στη προσπάθειά του να κερδίσει λίγους πόντους δημοφιλίας, μοιράζει ένα “αντίδωρο” στους συνταξιούχους, επιχειρώντας να τους εξαπατήσει, αφού με την πολιτική του, τους προκαλεί πολλαπλάσιες απώλειες εισοδημάτων».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, «με τον ίδιο τρόπο, ο κ. Τσίπρας εξαπατά σήμερα τους αγρότες από την Κρήτη, την περασμένη εβδομάδα τους νησιώτες από τη Νίσυρο, όπως τους ακρίτες από τη Θράκη».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας παραμένει αμετανόητος. «Είναι σφηνωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού και έχει το θράσος να μιλάει για πρόθυμους, ενώ είναι εκείνος που έχει υπογράψει κόφτη, υπερταμείο, μεγάλες περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ και την άγρια υπερφορολόγηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ο πρωθυπουργός που καταδιώκει την δημιουργική Ελλάδα και με τις παλινωδίες του έχει μετατραπεί σε σύμμαχο διαφόρων ακραίων κύκλων της Ευρώπης, που αμφισβητούν τη δυνατότητα της χώρας μας να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
Τονίζοντας πως «δεν πρέπει η αποτυχία του να μετατραπεί σε αποτυχία της Ελλάδας», υπογράμμισε πως η Ελλάδα σήμερα, χρειάζεται ένα ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, «το οποίο πρέπει να υποστηρίξουμε με αυτοπεποίθηση και να εφαρμόσουμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και όχι σε σύγκρουση μαζί τους».