Skip to main content

Κρουαζιέρα στην Ελλάδα: 400 επισκέψεις σε 9 ελληνικά λιμάνια η MSC Cruises το 2024

MSC Sinfonia

Σε 21 προορισμούς και η Explora Journeys

Με 6 κρουαζιερόπλοια θα ταξιδεύει φέτος σε ελληνικούς προορισμούς η MSC Cruises. Θα πραγματοποιήσει περισσότερες από 400 επισκέψεις σε 9 διαφορετικούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου που θα κάνει homeporting στον Πειραιά.

Από την επόμενη δε σεζόν 2024-25, για ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο, η MSC Cruises θα έχει λιμάνι βάση για ένα κρουαζιερόπλοιό της στην Ελλάδα, επεκτείνοντας έτσι τη σεζόν κρουαζιέρας στην Ελλάδα, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ευρύτερο πενταετές ελληνικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, που έχει ως στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Το MSC Sinfonia θα αποπλέει από το λιμάνι βάσης του στον Πειραιά, με δρομολόγια 7 διανυκτερεύσεων, που θα περιλαμβάνουν και το νησί της Κέρκυρας.

Φέτος, τα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια από τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας την επέκταση της λειτουργίας τους στην περιοχή όλο τον χρόνο.

Η νέα σεζόν περιλαμβάνει, επίσης, αυξημένο αριθμό επισκέψεων σε ελληνικά λιμάνια όπως η Κεφαλονιά, το Κατάκολο, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, μειώνοντας την «πίεση» σε προορισμούς όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Η Explora Journeys

Την ίδια ώρα, η Explora Journeys, η εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας του Ομίλου MSC, θα προσεγγίζει 21 ελληνικά λιμάνια το 2024, με πολλά από τα ταξίδια του «Exlora I» να προσφέρουν άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στον Πειραιά.

Το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας προσφέρει μια πραγματικά μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με 461 σουίτες με θέα στον ωκεανό και αναλογία επισκέπτη προς οικοδεσπότη 1:1,25. Στα λιμάνια που θα επισκέπτεται το «Exlora I» στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Κατάπολα (Αμοργός), η Πάρος, η Πάτμος και η Κέρκυρα.