Skip to main content

Χούθι: Ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν βρετανικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

EPA/YAHYA ARHAB

Το πλοίο και το πλήρωμα αναφέρθηκαν ως ασφαλή, δήλωσε ο UKMTO

Οι Χούθι της Υεμένης δήλωσαν σήμερα ότι οι ναυτικές τους δυνάμεις στόχευσαν ένα βρετανικό εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της εκστρατείας της ομάδας για τη διακοπή της ναυσιπλοΐας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο οργανισμός United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) δήλωσε ότι αναφέρθηκε έκρηξη σε απόσταση από τη δεξιά πλευρά ενός πλοίου δυτικά της Χοντέιντα της Υεμένης.

Το πλοίο και το πλήρωμα αναφέρθηκαν ως ασφαλή, δήλωσε ο UKMTO. Δεν ήταν σαφές αν επρόκειτο για το πλοίο που είχαν στοχοποιήσει οι Χούθι.

Οι επιθέσεις των Χούθι κατά της ναυτιλίας “θα συνεχιστούν μέχρι να σταματήσει η επίθεση και να αρθεί η πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν εξαπολύσει πλήγματα κατά στόχων των Χούθι στην Υεμένη και επανέφεραν την πολιτοφυλακή στον κατάλογο των τρομοκρατικών ομάδων, καθώς η αναταραχή από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται στην περιοχή.

Πηγή: Reuters