Skip to main content

Υπ. Ναυτιλίας: Έχουμε προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τον θάνατο 26χρονου αλλοδαπού

Για αναπάντητα ερωτήματα κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης

Το υπουργείο Ναυτιλίας προέβη σε όλες τις νόμιμες και δέουσες ενέργειες τόσο για τη διακομιδή του 26χρονου ναυτικού που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια κατέληξε όσο και για την εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.

Αυτό αναφέρει σε νεότερη απάντησή του το υπουργείο Ναυτιλίας προς τον τομεάρχη ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη αναφέροντας επίσης ότι εάν δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις αυτές, υπάρχει και η οδός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Αλέκος Αυλωνίτης: Αναπάντητα ερωτήματα

Ο τομεάρχης ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σε νεότερη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αναπάντητα ερωτήματα από πλευράς υπουργείου Ναυτιλίας ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Aλέκος Αυλωνίτης διερωτάται  πόσο χρονικό διάστημα μεσολάβησε από την στιγμή του ατυχήματος, που συνέβη στο φορτηγό πλοίο «ΑΤΑ 2» με σημαία Vanuatu, μέχρι τη μεταφορά του άτυχου ναυτεργάτη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ώστε να τον παραλάβει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε;

Επίσης διερωτάται τι ώρα προσέγγισε το φορτηγό πλοίο το σκάφος του Λιμενικού για να παραλάβει τον βαριά τραυματισμένο ναυτικό ενώ ζητά αν αληθεύει η  πληροφορία ότι η κλήση για παροχή βοήθειας από το φορτηγό πλοίο προς το Λιμενικό Σώμα ελήφθη στις 02/11/2023 λίγο μετά τις 18:00 και το σκάφος που παρέλαβε και μετέφερε τον δυστυχή ναυτεργάτη έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 20.10, αφού απέπλευσε από τα Σύβοτα, καθόσον στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν υπήρχε διαθέσιμο σκάφος.

Επιπλέον ρωτά αν ήταν κατάλληλο το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που επελέγη και  χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του άτυχου ναυτεργάτη, ποια είναι  η διαθεσιμότητα των σκαφών του Λιμενικού και που βρίσκονται τα δύο σκάφη που επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ  είχαν ενταχθεί στην δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Επισημαίνει ότι η ερώτηση αυτή γίνεται για δεύτερη φορά, μετά την τραγική απώλεια τον Δεκέμβριο του 2022, της 60χρονης γυναίκας από τους Παξούς και την αδυναμία έγκαιρης μεταφοράς της λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

«Υπενθυμίζουμε επίσης στον Υπουργό ότι οφείλουμε να ελέγχουμε την κυβέρνηση στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, πόσο μάλλον όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές στις ελληνικές θάλασσες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αυλωνίτης.