Skip to main content

ΗΠΑ: Έρευνα των Δημοκρατικών για τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς

Την διενέργεια κοινοβουλευτικής έρευνας για την επιλογή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς να διαμείνει κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού στην Ιρλανδία στις πολυτελείς εγκαταστάσεις γκολφ, ιδιοκτησίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Δημοκρατικοί.

«Η Επιτροπή δεν πιστεύει ότι τα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον προσωπικό πλουτισμό του προέδρου Τραμπ, της οικογένειάς του και των επιχειρήσεων του», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Ελάιτζα Κάμινγκς.

Ο κ. Κάμινγκς τόνισε ότι ο λογαριασμός του ταξιδιού ενδέχεται να είναι σημαντικά υψηλός καθώς ένα προηγούμενο ταξίδι του Τραμπ στο ίδιο ξενοδοχείο τον Ιούνιο κόστισε στους Αμερικανούς φορολογούμενους 3,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο προσωπάρχης του Πενς, Μαρκ Σορτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ πρότεινε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο να μείνει στις εγκαταστάσεις της ιδιοκτησίας του, αν και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αργότερα τόνισε ότι δεν εμπλέχθηκε με την απόφαση.

Το Trump International Golf Links & Hotel βρίσκεται στο Ντόνμπεγκ, στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, περίπου 300χλμ από το Δουβλίνο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες συναντήσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου.

Αυτή είναι η δεύτερη κοινοβουλευτική έρευνα που ξεκίνησε, μέσα σε λιγότερο από δεκαπέντε ημέρες, για τη χρήση από τον Αμερικανό πρόεδρο και από την ομάδα του, των πολυάριθμων ακινήτων που κατέχει ο μεγιστάνας σε όλο τον κόσμο.

Στις 28 Αυγούστου η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την ανακοίνωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου ότι σχεδιάζει να φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο κορυφής της G7 σε ένα από τα γήπεδα του στο Ντοράλ κοντά στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2017, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Τραμπ και τα παιδιά του ότι επωφελούνται οικονομικά από την προεδρική του θέση, μέσω του Trump Organization.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ