Skip to main content

Πεκίνο: Σοβαρή ανησυχία για τις ενέργειες του Ισραήλ στη Ράφα

REUTERS/Mohammed Salem

Αντιδρά και η Κίνα και καλεί το Ισραήλ να σταματήσει

Η Κίνα κάλεσε το Ισραήλ να «σταματήσει τις επιθέσεις του στη Ράφα» μετά το χτύπημα της Κυριακής, σε καταυλισμό εκτοπισμένων που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους προκαλώντας τον διεθνή αποτροπιασμό.

Το Πεκίνο εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Γάζα: Ισραηλινά άρματα στο κέντρο της Ράφα

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είπε ότι το χτύπημα «σκότωσε δεκάδες αθώους πολίτες που αναζητούσαν καταφύγιο από αυτή τη θανατηφόρα σύγκρουση».

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, είπε ότι η επίθεση υποδηλώνει ότι «δεν υπήρξε εμφανής αλλαγή στις μεθόδους και τα μέσα πολέμου που χρησιμοποίησε το Ισραήλ που έχουν ήδη οδηγήσει σε τόσους πολλούς θανάτους αμάχων».

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τις εικόνες «σπαραχτικές», αλλά επέμειναν ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ πρέπει να λάβει κάθε δυνατή προφύλαξη για να προστατεύσει τους αμάχους», ενώ ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, χαρακτήρισε το χτύπημα της Κυριακής «τρομακτικό».

Πηγή: BBC

Διαβάστε ακόμη

Και νέα φρίκη στη Ράφα, μετά το «τραγικό λάθος» – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ