Skip to main content

Ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες συγκρούσεις αν δεν σταματήσει το Ισραήλ, προειδοποιεί ο Ερντογάν

Aris Oikonomou/SOOC

«Καμπανάκι» από τον Τούρκο πρόεδρο - «Όσο οι δυτικές χώρες υποστηρίζουν τον Νετανιάχου, είναι αδύνατο να σταματήσει το μακελειό στην Παλαιστίνη»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε την ανάγκη να θεωρηθεί υπεύθυνος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «για τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Λωρίδα της Γάζας».

Πιο αναλυτικά, ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει νέες συγκρούσεις εάν δεν σταματήσει η επιθετικότητα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ενώ οι δυτικές χώρες υποστηρίζουν τον Νετανιάχου, είναι αδύνατο να σταματήσει το μακελειό στην Παλαιστίνη. Λέω τα πράγματα με το όνομά τους, νέες συγκρούσεις περιμένουν τον κόσμο μας αν συνεχιστεί η σιωνιστική επέκταση στη Γάζα», δήλωσε σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαιρέτησε την απόφαση της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη ως κράτος και επανέλαβε την ανάγκη να θεωρηθεί υπεύθυνος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: TRT Haber