Skip to main content

Γερμανία: Ξεκίνησε η δίκη του σκοτεινού «πρίγκιπα Ρόις» και των λοιπών συνωμοτών

EPA/BORIS ROESSLER / POOL

Η δίκη αφορά την υπόθεση συνωμοσίας με σκοπό την ανατροπή του γερμανικού πολιτεύματος

Ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης βρίσκονται από σήμερα ο αυτοαποκαλούμενος «Πρίγκιπας τους Ρόις», η Ρωσίδα σύντροφός του, απόστρατοι στρατιωτικοί και ένας πρώην δικαστής.

Άπαντες δικάζονται στη Φρανκφούρτη με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή του γερμανικού πολιτεύματος.

Η δίκη είναι η πιο σημαντική από τις τρεις σχετικές που πρόκειται να διεξαχθούν για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Ντυμένοι άλλοι με κυνηγετικά μπουφάν, άλλοι κοστούμια και κασκόλ Burberry, αντήλλαξαν χαιρετισμούς και χαμόγελα συνομιλώντας με τους δικηγόρους τους καθώς οδηγούνταν στις θέσεις τους.

Μια από τις κατηγορούμενες έσπευσε να καλύψει το πρόσωπό της με έναν γκρι φάκελο καθώς οι κάμερες την κατέγραφαν. Ο Ερρίκος 8ος του Ρόις, κάθισε στο εδώλιο όπου η θέση του έφερε το όνομα «Prinz Reuss». Ο κατά τα φαινόμενα αρχηγός της ομάδας, εμφανίστηκε χαλαρός, ντυμένος με σκούρο σακάκι και παντελόνι, ναυτικό πουλόβερ και πουκάμισο.

Ο 72χρονος, οι επαγγελματικές ενασχολήσεις του οποίου έχουν να κάνουν με το real estate, χαιρέτησε τους συγκατηγορούμενους πριν πάρει τη θέση του στο εδώλιο.

Η ομάδα («Πατριωτική Ένωση») της οποίας φέρεται να ηγείται, βαρύνεται με τις κατηγορίες της εσχάτης προδοσίας με επιχειρησιακό στόχο να εισβάαλει στη Βουλή να πάρει ομήρους βουλευτές.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν σε σπίτια, διαμερίσματα, γραφεία και ένα απομακρυσμένο κυνηγετικό καταφύγιο.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Η δίκη της Φρανκφούρτης λαμβάνει χώρα σε μια ειδικά διασκευασμένη μεταλλική αποθήκη στα περίχωρα της οικονομικής πρωτεύουσας της Γερμανίας, με το κοινό και τους δημοσιογράφους να χωρίζονται από την κύρια αίθουσα του δικαστηρίου από έναν αλεξίσφαιρο υαλοπίνακα.

Με πληροφορίες από Guardian