Skip to main content

Σίδνεϊ: Ανοίγει το εμπορικό κέντρο 5 ημέρες μετά το μακελειό

Φωτ. AAP Image/Bianca De Marchi via REUTERS

Η Αυστραλία θέλει να δώσει την υπηκοότητα σε Πακιστανό φρουρό ασφαλείας που τραυματίστηκε, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας - Μόνιμη άδεια μόνιμης παραμονής σε Γάλλο υπήκοο που απώθησε τον δράστη

Τις πύλες του άνοιξε ξανά το εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, στο οποίο 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση 40χρονου άνδρα με μαχαίρι το Σάββατο.

Κάτοικοι του Σίδνεϊ επισκέπτονται το εμπορικό κέντρο να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.

Τα καταστήματα στο εμπορικό συγκρότημα Westfield Bondi Junction πρόκειται να ανοίξουν ξανά αύριο, Παρασκευή.

«Πρώτο βήμα προς την επούλωση των τραυμάτων»

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας Κρις Μινς έκανε λόγο για «ένα πρώτο βήμα προς την επούλωση των τραυμάτων».

Όλη την εβδομάδα, πολίτες άφηναν λουλούδια μπροστά στο εμπορικό κέντρο. Οι ψηφιακές οθόνες, στις οποίες πριν προβάλλονταν διαφημίσεις και σχεδιαγράμματα για να βοηθούν τους πελάτες να προσανατολιστούν στο δαιδαλώδες εμπορικό κέντρο, δείχνουν τώρα μαύρες κορδέλες σε απλό λευκό φόντο.

Σε μια αίθουσα του εμπορικού κέντρου, στεφάνια από λευκά λουλούδια πλαισιώνουν ένα μήνυμα μνήμης για τα θύματα και σε ένα απλό λευκό τραπέζι έχει τοποθετηθεί ένα βιβλίο συλλυπητηρίων.

Σίδνεϊ: Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι φαίνεται να είχε στόχο γυναίκες

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να χορηγήσει την αυστραλιανή υπηκοότητα σε Πακιστανό φρουρό ασφαλείας του εμπορικού κέντρου που τραυματίστηκε στην επίθεση.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό δίκτυο για το ενδεχόμενο η αυστραλιανή κυβέρνηση να εξετάσει το αίτημα χορήγησης της αυστραλιανής υπηκοότητας στον Μουχάμαντ Τάχα, ο Αλμπανέζι απάντησε: «Ναι, θα το κάνουμε σίγουρα».

Παράλληλα, στον Γάλλο Νταμιάν Γκερό, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα κολονάκι για να απωθήσει τον δράστη, θα χορηγηθεί μόνιμη άδεια μόνιμης παραμονής στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διαβάστε επίσης:

Σίδνεϊ: Ο επίσκοπος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι συγχωρεί τον δράστη – «Θα προσεύχομαι για σένα»