Skip to main content

ΗΠΑ: Συνάντηση Ντούντα – Τραμπ στη Νέα Υόρκη

REUTERS/David ‘Dee’ Delgado

«Ήταν απλώς μια ιδιωτική συνάντηση με αφορμή την παρουσία μου εδώ, στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος

Ιδιωτική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, στη Νέα Υόρκη χθες, Τετάρτη.

Η προεκλογική ομάδα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές χαρακτήρισε τους δύο άνδρες «πολύ καλούς φίλους» και πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν την πρόταση του Ντούντα οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να δαπανούν το 3% του ΑΕΠ τους για την άμυνα.

«Με προσκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο ιδιωτικό του διαμέρισμα (…) αυτή ήταν απλώς μια ιδιωτική συνάντηση με αφορμή την παρουσία μου εδώ, στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Από τους πιο στενούς συμμάχους του Τραμπ

Ο Ντούντα, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται το 2025, ήταν ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του Τραμπ στην Ε.Ε. στη διάρκεια της προεδρίας του.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Truth Social, ο Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει να μπορέσει να συνεργαστεί «και πάλι» με τον Ντούντα.

Εκτός από το ΝΑΤΟ, οι δύο άνδρες «συζήτησαν επίσης για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, για τη σύγκρουση με το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και πολλά άλλα θέματα που άπτονται της παγκόσμιας ειρήνης», σημείωσε η προεκλογική ομάδα του Τραμπ σε ανακοίνωσή της.

Πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον και τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters