Skip to main content

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο κατηγορείται πως παραποίησε στοιχεία για τον εμβολιασμό του

REUTERS/Adriano Machado

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπολσονάρο και ακόμη 16 άτομα εισήγαγαν ψευδείς πληροφορίες για να φαίνεται ότι έχουν εμβολιαστεί

Κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, άσκησαν οι αρχές της χώρας για εγκληματική ένωση και παραποίηση των δεδομένων που αφορούσαν τον εμβολιασμό του κατά της COVID-19.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο και όπως αναφέρει το Associated Press, ο Μπολσονάρο και ακόμη 16 άτομα εισήγαγαν ψευδείς πληροφορίες στη βάση δεδομένων δημόσιας υγείας, για να φαίνεται ότι ο τότε πρόεδρος, η 12χρονη κόρη του και αρκετά ακόμη άτομα στον κύκλο του έκαναν το εμβόλιο.

Η στάση του Μπολσονάρο στην πανδημία

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Μπολσονάρο ήταν ένας από τους λίγους επικεφαλής κρατών παγκοσμίως που τάχθηκαν κατά του εμβολίου.

Αψήφησε, δε, ανοικτά τους περιορισμούς για λόγους δημόσιας υγείας και ενθάρρυνε τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Το γραφείο της γενικής εισαγγελίας της Βραζιλίας θα έχει τον τελευταίο λόγο για το αν θα ασκηθούν κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο.