Skip to main content

ΗΠΑ: Μαζικό μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες, εκτός λειτουργίας υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Περισσότερα από 73.000 περιστατικά αναφέρθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στις ΗΠΑ

Μαζικό μπλακ άουτ σημειώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σε δίκτυα τηλεπικοινωνίας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 73.000 περιστατικά αναφέρθηκαν γύρω στις 8:15 π.μ. ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το cnbcnews.

Αναλυτικά, σε αρκετές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών σημειώθηκαν διακοπές στην κινητή τηλεφωνία με χιλιάδες χρήστες να αναφέρουν διακοπές στις κύριες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των AT&T, Verizon και TMobile.

Με την AT&T, τη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα στο δίκτυό της.

Η διακοπή λειτουργίας της AT&T επηρέασε τη δυνατότητα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καλώντας το 911, ανέφερε ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, (πρώην twitter) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σαν Φρανσίσκο.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα ζήτημα που επηρεάζει τους πελάτες της ασύρματης AT&T από την πραγματοποίηση και τη λήψη οποιασδήποτε τηλεφωνικής κλήσης (συμπεριλαμβανομένης της κλήσης προς το 911)», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία στην πλατφόρμα.

Ενώ η T-Mobile δήλωσε ότι δεν παρουσίασε διακοπή και ότι το δίκτυό της λειτουργούσε κανονικά.

«Το Downdetector πιθανότατα αντικατοπτρίζει τις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι πελάτες μας προσπαθώντας να συνδεθούν με χρήστες σε άλλα δίκτυα», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τέλος, εκπρόσωπος της Verizon, με τον οποίο επικοινώνησε το CNBC, δήλωσε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το δίκτυο της Verizon και ότι οι πελάτες της επηρεάζονται μόνο αν προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τον φορέα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.