Skip to main content

Μπορέλ στον Τραμπ: «Σοβαρέψου! Το ΝΑΤΟ δεν είναι μια συμμαχία à la carte»

Alexandros Michailidis / SOOC

«Μια στρατιωτική συμμαχία δεν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τη διάθεση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών»

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι «μια συμμαχία à la carte», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Τζόζεπ Μπορέλ απαντώντας στη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για μη υπεράσπιση των χωρών μελών της Συμμαχίας που δεν ξοδεύουν αρκετά για την άμυνά τους.

«Μια στρατιωτική συμμαχία δεν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τη διάθεση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μπορέλ στο περιθώριο της συνόδου των 27 υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Τραμπ: Θα ενθάρρυνα τη Ρωσία να επιτεθεί σε μέλη του ΝΑΤΟ που δεν πληρώνουν τον λογαριασμό

«Σοβαρέψου ! Σοβαρέψου ! Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι μια à la carte συμμαχία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο  επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, απευθυνόμενος στον Τραμπ.

«Στην εποχή που ζούμε, μια στρατιωτική συμμαχία δεν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τη διάθεση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ΝΑΤΟ είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει», είπε ο Μπορέλ.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της αμερικανικής προεκλογικής  εκστρατείας, θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά πράγματα (…). Μην βασίζεστε σε εμένα να σχολιάσω κάθε ανόητη ιδέα που θα εκφραστεί κατά τη διάρκεια μιας εθνικής εκστρατείας στις Ηνωμένες Πολιτείες», προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Διαβάστε ακόμη

Στόλτενμπεργκ για δηλώσεις Τραμπ : Οποιαδήποτε επίθεση στο ΝΑΤΟ θα αντιμετωπιστεί με ενιαία και δυναμική απάντηση