Skip to main content

Άλεξ Σόρος: Το Νταβός ήδη έχει εκλέξει πρόεδρο τον Τραμπ

Twitter

«...αλλά συχνά κάνουν λάθος»

«Στο Νταβός, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ήδη πρόεδρος», δήλωσε ο πρόεδρος του Open Society Foundations Άλεξ Σόρος σε πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ την Παρασκευή.

«Αυτό είναι καλό, γιατί η συναίνεση του Νταβός είναι πάντα λάθος», συνέχισε ο γιος του Τζορτζ Σόρος.

Η προοπτική να κερδίσει ο Τραμπ, ο οποίος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις επερχόμενες εκλογές, μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο ήταν ένα καυτό θέμα στη συνάντηση πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στην Ελβετία αυτή την εβδομάδα.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει 91 κατηγορίες για κακούργημα σε πολλές ποινικές υποθέσεις που σχετίζονται με τις προσπάθειές του να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020, τον κακό χειρισμό απόρρητων εγγράφων και τον χρηματισμό μιας πορνοστάρ με αντάλλαγμα τη σιωπή της. Ωστόσο, πολλά στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα νικήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εάν οι δύο τους αναμετρηθούν στην κούρσα του 2024, όπως αναμένεται.

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ. Βρισκόμαστε σε κάτι που μου αρέσει να ονομάζω “κύκλο Τραμπ”, γιατί πιστεύω ότι ακόμη και αν χάσει αυτές τις εκλογές, θα είναι επίσης ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2028 και ίσως ακόμη και το 2032 επίσης», είπε ο Σόρος, προκαλώντας γέλιο στους παρευρισκόμενους.

Ο Τραμπ, οι ξεχασμένοι κι εκείνοι που κουνούν το δάχτυλο

«Ποια είναι η διέξοδος γι’ αυτόν; Είτε θα καταλήξει στη φυλακή είτε θα καταλήξει στην εξουσία, δεν πρόκειται να πάει σε κάποια παραλία κάπου και να αποσυρθεί».

«Ο Μπάιντεν έχει στην πραγματικότητα ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε ένα πολωμένο εκλογικό περιβάλλον, το οποίο είναι ότι δεν είναι διχαστικός», υποστήριξε.